Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Kulturna dediščina na ogled

A picture
© Europeana
Bi si želel ogledati katero od znamenitih umetniških del, vendar nimaš za to priložnosti? Odslej ti ni več treba iti v Pariz, da bi občudoval Mono Liso, obiskati Firenc, da bi videl Michelangelov kip Davida. Kulturna dediščina še nikoli ni bila tako zlahka dostopna.

Europeana: evropska kulturna dediščina na ogled

Evropska digitalna knjižnica Europeana ne hrani samo digitaliziranih slik in muzejskih eksponatov, ampak tudi na milijone knjig, filmov in arhivskega gradiva iz vse Evrope.

Spletni portal je bil vzpostavljen leta 2008 in deluje kot evropska večjezična digitalna knjižnica, muzej in arhiv. V Europeani je zbranih več kot 23 milijonov del iz evropskih knjižnic, muzejev, arhivov, galerij in avdiovizualnih zbirk iz 33 držav.

 

Europeana

Evropska noč muzejev 

Če pa so ti bliže pravi muzeji, a se ti zdi cena vstopnice previsoka, lahko v katerega zaviješ v evropski noči muzejev, ko je vstop brezplačen. Vsako leto maja 4 000 muzejev v 40 državah odpre svoja vrata ponoči in obiskovalcem omogoči prost vstop oziroma vstop s posebnimi izkaznicami.

 

Se ti ne da čakati na evropsko noč muzejev in bi kar takoj obiskal katerega? Morda lahko izkoristiš enega mnogih popustov za mlade po vsej Evropi. Če si študent, lahko kupiš vstopnico po nižji ceni s študentsko izkaznico svoje univerze ali z mednarodno študentsko izkaznico ISIC. Če ti je študentski status že potekel, lahko nekatere popuste še vedno uveljavljaš z evropsko mladinsko kartico.

 

Takorekoč nič ti ne more preprečiti obiska kulturnih ustanov, kjerkoli in kadarkoli to želiš.

 

Objavljeno: pet, 12/04/2013 - 12:08


Tweet Button: 

Sorodne povezave


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!