Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

UNESCO-Aschberg-stipender: utveksling for kunstnere!

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Har du noen gang ønsket å delta i et utvekslingsprogram, men funnet ut at Erasmus ikke var helt din greie? Gjennom UNESCO-Aschberg-stipendprogrammene kan du som ung kunstner få et opphold hvor som helst i verden.

Som ung kunstner i et UNESCO-Aschberg-stipendprogram får du mer erfaring og hjelp til å fullføre opplæringen i et annet land slik at du kan utvikle deg som person og ta del i interkulturelle dialoger og aktiviteter.

 

Hvem kan søke?

Hvis du er ung kunstner mellom 25 og 35 år og jobber med musikk, billedkunst eller skrivekunst, kan du søke om opphold på mellom 1 og 3 måneder. Disse tre områdene dekker de kunstneriske spesialfeltene som utgjør motoren i den kreative bransjen, spesielt plateindustrien, arrangering av konserter, den audiovisuelle sektoren, grafisk design og forlagsvirksomhet.

 

Hvordan søker du?

Du søker direkte til institusjonen du er interessert i, avhengig av faget og/eller landet du søker i, og kontroller at du tilfredsstiller alle kravene. Institusjonene foretar en forhåndsutvelgelse av kandidatene, og vær oppmerksom på at programmet prioriterer kunstnere og institusjoner i utviklingsland for å fremme nord/sør- og sør/nord-samarbeid.

 

Vær oppmerksom på søknadsfristene!

Søknadsfristene for hvert UNESCO-Aschberg-stipend varierer fra institusjon til institusjon, men de fleste går ut midt i oktober eller midt i november. Du finner de nøyaktige datoene ved å sjekke oppholdet du er interessert i. Husk at du bare kan sende én søknad i året, og at du bare kan delta i programmet én gang.

Publisert: Ons, 24/04/2013 - 11:30


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!