Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

UNESCO–Aschberg-ösztöndíjak: művészeknek szóló csereprogram

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Érdekelnek a csereprogramok, de az Erasmus nem igazán a Te eseted? Az UNESCO–Aschberg-ösztöndíjprogramnak köszönhetően a világon bárhol folytathatsz tanulmányokat és végezhetsz alkotói tevékenységet fiatal művészként.

Az UNESCO–Aschberg-ösztöndíjprogram lehetővé teszi, hogy a fiatal művészek egy másik országban szerezzenek tapasztalatot és fejezzék be tanulmányaikat. A külföldi tanulmányút a személyiség kiteljesedésének is kedvez, és módot ad arra, hogy a sikeres pályázók részt vegyenek az interkulturális párbeszédben és tevékenységekben.

 

Ki pályázhat?

Az 1–3 hónapos külföldi tartózkodást és elhelyezést biztosító programokra a zene, a képzőművészet és a kreatív írás területén tevékeny fiatal – 25–35 éves – művészek pályázhatnak. Az említett három terület azokat a művészeti szakágakat fogja össze, melyek a kreatív ágazatok – különösen a lemezipar, a koncertszervezés, az audiovizuális ágazat, a tervezőgrafika és a kiadóipar – hajtómotorjának számítanak.

 

Hogyan lehet jelentkezni?

A csereprogramra a pályázónak annál a fogadó intézménynél kell közvetlenül jelentkeznie, melyet az őt érdeklő művészeti ágazat és célország alapján kiválaszt. A pályázónak az intézmény által támasztott összes feltételnek meg kell felelnie. Az intézmények előválogatást tartanak a jelöltek között. A jelentkezőknek tudniuk kell, hogy a program elsősorban a fejlődő országokban élő művészeknek és intézményeknek biztosít lehetőségeket annak érdekében, hogy elősegítse az északi–déli és a déli–déli tengelyű együttműködést.

 

A határidőket be kell tartani!

Intézményről intézményre változik az egyes UNESCO–Aschberg-ösztöndíjak megpályázásának határideje, de többségük október, illetve november közepén jár le. A pontos időpontokról a kérdéses rezidensösztöndíjakat ismertető weboldalakon lehet tájékozódni. Figyelem: évente csak egy ösztöndíjat lehet megpályázni, és a programban kizárólag egyszer lehet részt venni.

Közzétéve: sze., 24/04/2013 - 11:29


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!