Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

UNESCO-Aschbergbeurzen: uitwisseling voor kunstenaars

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Heb je ooit naar het buitenland willen gaan voor een opleiding, maar was Erasmus niets voor jou? Met een UNESCO-Aschbergbeurs kun je als jonge kunstenaar in de hele wereld terecht voor een residentie.

Als je een jong kunstenaar bent kun je met een UNESCO-Aschbergbeurs in het buitenland ervaring opdoen en je opleiding aanvullen, waardoor je kunt groeien als persoon en kunt deelnemen aan interculturele dialoog en activiteiten.

 

Wie kan meedoen?

Ben je tussen 25 en 35 jaar oud en maak je muziek, beeldende kunst of literatuur? Dan kun je een residentie van 1 tot 3 maanden aanvragen. Ook artistieke specialisaties die de creatieve sector ondersteunen komen in aanmerking, in het bijzonder het produceren van opnamen, de organisatie van concerten, de audiovisuele en de grafische sector.

 

Hoe dien ik een aanvraag in?

Je kiest een instelling uit de lijst op basis van de discipline en het land waarin je geïnteresseerd bent, en neemt er rechtstreeks contact mee op.  De instelling selecteert zelf haar kandidaten. Hoe er rekening mee dat voorrang wordt gegeven aan kunstenaars en instellingen in ontwikkelingslanden, om de samenwerking tussen Noord en Zuid te stimuleren.

 

Let op de deadlines!

De deadline hangt af van de instelling, maar meestal valt die tussen midden oktober en midden november. De precieze data vind je in de lijst van residenties. Je kunt maar één aanvraag per jaar indienen en je mag maar één keer aan het programma deelnemen.

Gepubliceerd: Wo, 24/04/2013 - 11:28


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!