Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Υποτροφίες UNESCO-Aschberg: ανταλλαγές καλλιτεχνών!

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Θελήσατε ποτέ να συμμετάσχετε σε πρόγραμμα ανταλλαγών αλλά το πρόγραμμα Erasmus δεν ταίριαζε στο προφίλ σας; Με το πρόγραμμα υποτροφιών UNESCO-Aschberg μπορείτε να βρείτε χώρους φιλοξενίας και εργασίας για νέους καλλιτέχνες σε πολλά μέρη του κόσμου.

Αν είστε νέος  καλλιτέχνης, το πρόγραμμα υποτροφιών UNESCO-Aschberg σας προσφέρει εμπειρίες και σας βοηθά να ολοκληρώσετε την κατάρτισή σας σε άλλη χώρα, ώστε να αναπτυχθείτε ως άτομο και ως καλλιτέχνης και να μπορείτε να συμμετέχετε στον διαπολιτισμικό διάλογο και σε ανάλογες δραστηριότητες.

 

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση;

Αν είστε νέος καλλιτέχνης μεταξύ 25 και 35 ετών και δραστηριοποιείστε στον χώρο της μουσικής, των εικαστικών τεχνών ή της δημιουργικής συγγραφής, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για φιλοξενία διάρκειας 1-3 μηνών. Οι τρεις αυτοί τομείς καλύπτουν καλλιτεχνικές εξειδικεύσεις που λειτουργούν ως μοχλός για τις δημιουργικές βιομηχανίες, ειδικότερα τις βιομηχανίες ηχογραφήσεων, διοργάνωσης συναυλιών, οπτικοακουστικών μέσων, γραφιστικού σχεδιασμού και εκδόσεων.

 

Πώς να υποβάλετε αίτηση;

Πρέπει να υποβάλετε αίτηση απευθείας στο ίδρυμα που σας ενδιαφέρει, ανάλογα με τον τομέα και/ή την χώρα που προτιμάτε, και να βεβαιωθείτε ότι πληροίτε όλες τις προϋποθέσεις. Τα ιδρύματα προβαίνουν σε προεπιλογή των υποψηφίων και σημειώστε ότι το πρόγραμμα δίνει προτεραιότητα σε καλλιτέχνες και ιδρύματα αναπτυσσόμενων χωρών, προκειμένου να προωθήσει τη συνεργασία Βορρά-Νότου και Νότου-Νότου.

 

Προσέξτε τις προθεσμίες!

Οι προθεσμίες υποβολής αίτησης για κάθε υποτροφία UNESCO-Aschberg ποικίλλουν ανάλογα με το ίδρυμα, αλλά οι περισσότερες προθεσμίες λήγουν το διάστημα από μέσα Οκτωβρίου έως μέσα Νοεμβρίου. Θα βρείτε τις ακριβείς ημερομηνίες ελέγχοντας την εκάστοτε εκδήλωση ενδιαφέροντος φιλοξενίας. Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να υποβάλετε μόνο μια  αίτηση το χρόνο και ότι μπορείτε να συμμετάσχετε σε κάθε πρόγραμμα μόνο μια φορά.

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 24/04/2013 - 11:27


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!