Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Burse UNESCO-Aschberg: schimburi de artişti!

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
V-aţi dorit vreodată să participaţi la un program de schimb, dar Erasmus nu vi s-a părut potrivit? Programul UNESCO-Aschberg oferă burse rezidenţiale tinerilor artişti din lumea întreagă.

Dacă sunteţi artist, Programul de burse UNESCO-Aschberg vă oferă şansa de a dobândi experienţă şi de a vă definitiva formarea în altă ţară, permiţându-vă să vă dezvoltaţi pe plan personal şi să luaţi parte la dialoguri şi activităţi interculturale.

 

Cine poate participa?

Bursele rezidenţiale, cu o durată de 1-3 luni, li se acordă artiştilor tineri, cu vârsta între 25 şi 35 de ani, care se ocupă de muzică, arte vizuale şi creaţie literară. Aceste trei domenii acoperă specializările artistice care susţin industria creativă, în special înregistrările, organizarea de concerte, audiovizualul, grafica şi editarea.

 

Cum vă puteţi înscrie?

Adresaţi-vă direct instituţiei care vă interesează, în funcţie de domeniul şi/sau ţara în care doriţi să lucraţi şi asiguraţi-vă că îndepliniţi toate condiţiile. Instituţiile fac o preselecţie a candidaţilor şi trebuie să ţineţi cont de faptul că programul acordă prioritate artiştilor şi instituţiilor din ţările în curs de dezvoltare pentru a încuraja cooperarea nord-sud şi sud-nord.

 

Atenţie la perioadele de înscriere!

Perioadele de înscriere la bursele UNESCO-Aschberg variază de la o instituţie la alta, însă majoritatea se încheie la jumătatea lunii octombrie sau noiembrie. Pentru a afla datele exacte, consultaţi informaţiile oferite de instituţia care vă interesează. Reţineţi că puteţi trimite numai o cerere pe an şi nu puteţi participa la program decât o singură dată.

Publicat: Mi, 24/04/2013 - 11:15


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!