Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

UNESCO-Aschberg-apurahat: taiteilijavaihtoa

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Haluatko osallistua vaihto-ohjelmaan, mutta Erasmus-ohjelma ei sovi sinulle? UNESCO-Aschberg-apurahaohjelman kautta voit päästä osallistumaan nuorille taiteilijoille suunnattuun maailmanlaajuiseen taiteilijavaihtoon.

UNESCO-Aschberg-apurahaohjelma tarjoaa nuorille taiteilijoille mahdollisuuden oleskeluun ulkomailla, jotta he voivat kouluttautua, kehittyä ja osallistua kulttuurienväliseen vuoropuheluun ja toimintaan.

 

Kuka voi hakea

Ohjelma on suunnattu 25–35-vuotiaille taiteilijoille, jotka työskentelevät musiikin, kuvataiteiden tai luovan kirjoittamisen parissa ja jotka hyötyisivät 1–3 kuukauden pituisesta jaksosta taiteilijaresidenssissä. Nämä kolme taiteenalaa ovat merkittäviä luovan teollisuuden kannalta (esim. levyteollisuus, konserttien järjestäminen, audiovisuaaliala, graafinen suunnittelu ja julkaiseminen).

 

Hakumenettely

Hakemus on tehtävä suoraan siihen organisaatioon, josta hakija on kiinnostunut. Hakijan on syytä varmistaa, että hän täyttää kaikki hakuehdot. Organisaatiot esivalitsevat hakijat ja ohjelmassa annetaan etusija kehitysmaista kotoisin oleville taiteilijoille ja instituutioille. Tällä halutaan vahvistaa pohjoisen ja etelän välistä sekä eteläisten maiden keskinäistä yhteistyötä.

 

Määräajat

UNESCO-Aschberg-apurahojen hakuun sovellettavat määräajat vaihtelevat organisaatiosta toiseen. Suurin osa hakuajoista umpeutuu lokakuun tai marraskuun puolivälin paikkeilla. Tarkista, mikä on hakuaika sinua kiinnostavan kohteen osalta. Vuoden aikana voi tehdä vain yhden hakemuksen, ja ohjelmaan voi osallistua vain yhden kerran.

Julkaistu: Ke, 24/04/2013 - 11:11


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä