Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Program razmjene za umjetnike: UNESCO-Aschberg!

A picture
© fotolia.com - lassedesignen
Jesi li se ikad želio uključiti u program razmjene, ali Erasmus ti baš nije odgovarao? S programom razmjene UNESCO-Aschberg, možeš otići na boravak u inozemstvu za mlade umjetnike bilo gdje u svijetu.

Kao mladom umjetniku, program razmjene UNESCO-Aschberg pruža ti novo iskustvo i pomaže da završiš obuku u drugoj zemlji, omogućujući ti tako da se razviješ kao osoba te da sudjeluješ u međukulturnom dijalogu i aktivnostima.
 

Tko se može prijaviti?

Ako si mladi umjetnik u dobi od 25 do 35 godina koji radi u području glazbe, likovnih umjetnosti ili kreativnog pisanja, možeš se prijaviti za boravak u inozemstvu u trajanju od jednog do tri mjeseca. Ova tri područja pokrivaju umjetničke specijalizacije koje pokreću kreativnu industriju, posebno diskografsku industriju, organizaciju koncerata, audiovizualni sektor, grafički dizajn i nakladničku industriju.

 

Kako se prijaviti?

Trebaš se prijaviti izravno instituciji za koju si zainteresiran, ovisno o disciplini i/ili zemlji koje tražiš, i naravno, pobrinuti se da ispunjavaš sve uvjete. Institucije unaprijed odabiru kandidate, a imaj na umu da program daje prednost umjetnicima i institucijama zemalja u razvoju kako bi se potaknula suradnja sjever-jug i jug-sjever.

 

Pazi na rokove za prijavu!

Rokovi za prijavu za svaku stipendiju iz programa razmjene UNESCO-Aschberg razlikuju se od institucije do institucije, ali većinom je krajnji datum za prijavu u razdoblju između sredine listopada i sredine studenog. Točne datume možeš saznati tako da provjeriš konkretni program razmjene koji te zanima. Imaj na umu da možeš predati samo jednu prijavu godišnje i da u programu možeš sudjelovati samo jednom. 

Objavljeno: uto, 01/04/2014 - 16:00


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!