Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Kultura na dohvat ruke

A picture
© Europeana
Postoje li neka poznata umjetnička djela koja bi volio vidjeti, ali nemaš priliku? Sada čak ne morašni otići u Pariz da bividio Mona Lisu, niti u Firencu da bi vidioi Davida. Kultura nikada nije bila bliža!

Europeana: istraži europske zbirke umjetnina
 

Europeana ti omogućuje pristup slikama i muzejskim predmetima, ali ne samo to - dostupni su ti i milijuni knjiga, filmova i arhivskih snimaka koji su digitalizirani širom Europe.
 

Ovaj je internetski portal pokrenut 2008., a djeluje kao višejezična digitalna knjižnica, muzej i arhiv. Europeana ti omogućuje brz i jednostavan pristup zbirci od 23 milijuna predmeta iz europskih knjižnica, muzeja, arhiva, galerija i audiovizualnih zbirki iz 33 zemlje. 

 

 

 

Europska noć muzeja

Ako si više tip za prave muzeje, ali ne sviđa ti se cijena ulaznice, možeš iskoristiti Europsku noć muzeja kada je ulaz besplatan. Svake godine u svibnju , više od 4 000 muzeja u 40 država čitavu noć drže svoja vrata otvorenima za posjetitelje koji ulaze besplatno ili uz posebnu propusnicu.

 

Ne možeš dočekati Europsku noć muzeja i odmah želiš krenuti u muzej? Možda imaš pravo na jedan od brojnih popusta koji mladima iz Europe stoje na raspolaganju. Ako si student, ulaznice obično možeš kupovati po povoljnijoj cijeni uz predočenje studentske iskaznice ili neke međunarodno priznate poput međunarodne studentske iskaznice ISIC (International Student Identity Card). Čak i ako više nisi student, za neke popuste još uvijek možeš koristiti Europsku iskaznicu za mlade - European Youth Card (EYCA) .
 

Dakle, stvarno ne postoje prepreke koje bi te mogle onemogućiti da dođeš do kulturnih sadržaja bilo kada i bilo gdje. 

 

Objavljeno: pon, 31/03/2014 - 16:28


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!