Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Postani Bogliascov stipendist!

A picture
© fotolia.com - olly
Ako radiš na kreativnom djelu napredne razine ili ako se baviš znanstvenim istraživanjem, možeš se prijaviti za stipendiju Bogliasco! Saznaj što je potrebno kako bi se priključio centru Liguria Study Centre na talijanskoj rivijeri.

Studijski centar Bogliasco Foundation’s Liguria Study Centre, u blizini Genove, dodjeljuje stipendije za boravak umjetnicima i znanstvenicima bez obzira na državljanstvo, spol i dob.

 

Možeš li se i ti prijaviti?

Možeš se prijaviti ako se baviš i kreativnim i znanstvenim radom u području arheologije, arhitekture, klasične umjetnosti, plesa, filma ili videa, povijesti, krajobrazne arhitekture, književnosti, glazbe, filozofije, kazališta, likovnih umjetnosti. Ipak, ako želiš značajnije raditi na izvođenju svoje umjetnosti, posebno plesne, glazbene ili kazališne, imaj na umu da ovaj studijski centar nema prostor za održavanje proba.

 

Kako se prijaviti?

Kako bi se prijavio za stipendiju Bogliasco, moraš imati dokaz o značajnim postignućima u svojoj disciplini, a koja su u skladu s tvojim godinama i iskustvom. Moraš također predati i opis projekta kojim se namjeravaš baviti u Bogliascu. Zapamti da se stipendija Bogliasco ne dodjeljuje studentima koji su trenutačno upisani u neki studijski program.
 

Prijavu možeš predati na engleskom, francuskom, njemačkom ili španjolskom. Na mrežnoj stranici Zaklade Bogliasco možeš provjeriti koji su ti dokumenti potrebni i sve detalje vezane uz postupak prijave.

 

Rokovi za prijavu

Stipendije obično traju od rujna do 13. prosinca (za zimski semestar), a rok za prijavu je tada u siječnju, te od veljače do svibnja (za ljetni semestar), a rok za prijavu je tada u travnju. Ovogodišnje datume provjeri na web-stranici Zaklade.

 

Od svog osnivanja 1996. Zaklada Bogliasco bila je domaćin za gotovo 700 stipendista iz 40 zemalja. Svake godine Zaklada dodjeljuje oko 50 stipendija koje obično traju od 30/31 do 33/34 dana.

Objavljeno: pet, 28/03/2014 - 16:39


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!