Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Kreni KORAK dalje s Europskom zakladom za kulturu

A picture
© shutterstock.com - Diego Cervo
Potporom za putovanje iz programa mobilnosti Europske zaklade za kulturu „STEP Beyond” podupiru se mladi umjetnici i djelatnici u kulturi kako bi provodili istraživanja, razmjenjivali mišljenja, vještine i inspiraciju u Europi i susjednim zemljama. Zvuči zanimljivo?

Europska zaklada za kulturu podupire projekte koji slijede tri glavna načela: osnaživanje ljudi kroz umjetnost i kulturu, umrežavanje izvora znanja i povezivanje kulturnih politika i praksi.
 

Možeš li se i ti prijaviti?

Ako si umjetnik ili djelatnik u kulturi mlađi od 35 godina iz europske ili susjedne zemlje, onda se možeš prijaviti. Europska zaklada za kulturu podupire sve oblike umjetničkog i kulturnog izraza: glazbu, likovne umjetnosti, kazalište, ples, film, dokumentarni film, multimedijalnost, fotografiju, dizajn, modu i izgradnju kulturnih kapaciteta. Ako još uvijek nisi siguran, pomoću aplikacije eligibility wizard Europske zaklade za kulturu provjeri ispunjavaš li uvjete kako bi vidio možeš li se prijaviti!

 

Rokovi za prijavu?

Za program STEP beyond rokovi nisu definirani, tako da svoju prijavu možeš predati tijekom čitave godine. Prije podnošenja prijave svakako pročitaj upute za prijavu! Proces odabira obično traje najdulje mjesec dana, ali tijekom praznika to može trajati i dulje.
 

Pozadinske informacije

Od 2003. potporama za putovanja iz programa mobilnosti STEP (Supporting Travel for European Partnerships) - Beyond financirano je putovanje stotine osoba preko europskih granica. Godine 2011. Europska zaklada za kulturu dodijelila je 261 pojedinačnu potporu za putovanja (a pristiglo je 845 prijava) u iznosu od 250 do 700 eura. 

Objavljeno: pet, 28/03/2014 - 16:35


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!