Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Maak een einde aan racisme in Europa

A picture
© fotolia.com - bojorgensen
In heel Europa lijden nog te veel mensen onder de gevolgen van racisme. Wat kun jij doen?

Racisme op grond van ras of etnische achtergrond is een dagelijkse realiteit voor miljoenen mensen. Discriminatie kan verschillende gezichten hebben: van ongelijke behandeling tot aanzetten tot rassenhaat. Maar iedereen kan zijn stem laten horen tegen zulk gedrag.

 

Let's Fight Racism!

 

 

Voetbal tegen racisme

De UEFA en het FARE-netwerk werken samen aan nultolerantie tegen alle vormen van racisme en discriminatie. Tijdens de FARE-actieweken komen supporters, clubs, etnische minderheden en gemeenschappen samen om een vuist te maken tegen discriminatie.

Iedereen kan een kleine toelage aanvragen om een eigen activiteit te organiseren tijdens de actieweken. Je kunt ook allerlei materiaal downloaden om bij je evenement te gebruiken.

 

Internationale Dag van de uitbanning van rassendiscriminatie

Op 21 maart 1960 opende de politie het vuur en doodde 69 mensen tijdens een geweldloze demonstratie tegen de apartheid in Zuid-Afrika. Daarna hebben de Verenigde Naties 21 maart uitgeroepen tot Internationale Dag van de uitbanning van rassendiscriminatie.

Elk jaar komen op en rond deze datum mensen samen in het kader van de Europese actieweek tegen rassendiscriminatie. Jouw organisatie of groep kan ook meedoen door concerten of conferenties te organiseren, protestbrieven aan politici te schrijven of jullie stem op een andere manier te laten horen. Neem contact op met UNITED voor allerlei nuttig materiaal.