Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Καταπολέμηση του ρατσισμού στην Ευρώπη

A picture
© fotolia.com - bojorgensen
Σε όλη την ήπειρο, πάρα πολλοί άνθρωποι, κοινότητες και κοινωνίες εξακολουθούν να πλήττονται από αδικίες και να στιγματίζονται εξαιτίας του ρατσισμού. Τι μπορείτε να κάνετε εσείς;

Οι φυλετικές και εθνοτικές διακρίσεις αποτελούν καθημερινότητα για εκατομμύρια ανθρώπων. Αυτού του είδους η διακριτική μεταχείριση μπορεί να έχει διάφορες μορφές: από το να μην αναγνωρίζονται στα άτομα οι βασικές αρχές της ισότητας, μέχρι το να καλλιεργείται το μίσος για την εθνοτική τους καταγωγή. Ωστόσο, ο καθένας μας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εξάλειψη αυτής της νοοτροπίας, αναλαμβάνοντας υπεύθυνα να μεταφέρει το μήνυμα!

 

Let's Fight Racism!

 

 

Το ποδόσφαιρο κατά του ρατσισμού

Η UEFA και το δίκτυο FARE ("Το Ποδόσφαιρο κατά του Ρατσισμού στην Ευρώπη") συνεργάζονται για την προώθηση της μηδενικής ανοχής σε κάθε μορφή ρατσισμού και διακρίσεων. Στο πλαίσιο των Εβδομάδων Δράσης FARE οπαδοί, αθλητικά σωματεία, εθνοτικές μειονότητες και κοινότητες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των διακρίσεων.

Εάν είστε μέλος οργάνωσης οπαδών, ποδοσφαιρικού σωματείου, οργάνωσης εθνοτικής μειονότητας, ή οποιασδήποτε ΜΚΟ στην Ευρώπη, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για μικρή χρηματοδότηση προκειμένου να διοργανώσετε τις δικές σας εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των εβδομάδων δράσης. Μπορείτε επίσης να τηλεφορτώσετε υλικό για να το χρησιμοποιήσετε στις εκδηλώσεις σας.

 

Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων

Στις 21 Μαρτίου 1960, η αστυνομία άνοιξε πυρ και σκότωσε 69 άτομα σε ειρηνική διαδήλωση εναντίον του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική. Έκτοτε, η ημερομηνία αυτή έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη σε Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων.

Κάθε χρόνο, την ίδια περίπου χρονική στιγμή, η πανευρωπαϊκή εβδομάδα δράσης φέρνει σε επαφή άτομα που αγωνίζονται κατά του ρατσισμού και των φυλετικών διακρίσεων. Η δική σας οργάνωση ή ομάδα μπορεί επίσης να συμμετάσχει διοργανώνοντας συναυλίες ή διασκέψεις, αποστέλλοντας επιστολές διαμαρτυρίας προς τους πολιτικούς ιθύνοντες ή καταφεύγοντας σε άλλους τρόπους έκφρασης των απόψεών της. Αρκεί να επικοινωνήσετε με το δίκτυο UNITED για να λάβετε όλο το υλικό που χρειάζεστε.

 

Δημοσιεύθηκε: Δευ, 15/04/2013 - 11:52


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!