Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Torjutaan rasismia Euroopassa

A picture
© fotolia.com - bojorgensen
Liian monet ihmiset, ihmisryhmät ja -yhteisöt kärsivät rasismin aiheuttamasta epäoikeudenmukaisuudesta ja häpeästä edelleen myös Euroopassa. Mitä on tehtävissä?

Rotuun ja etniseen alkuperään perustuva syrjintä on arkipäivää miljoonille ihmisille. Syrjintää on monenlaista: siinä voi olla kyse yksittäisen ihmisen epätasa-arvoisesta kohtelusta tai vihan lietsomisesta jotakin etnistä ryhmää kohtaan. Meistä jokainen voi kuitenkin toimia syrjinnän voittamiseksi ja levittää siitä sanaa!

 

Let's Fight Racism!

 

 

Rasismin vastainen jalkapalloverkosto

UEFA ja FARE-verkosto (Football Against Racism in Europe) tekevät yhteistyötä edistääkseen nollatoleranssia kaikenlaisen rasismin ja syrjinnän suhteen. FARE-toimintaviikkojen tapahtumat tuovat yhteen jalkapalloseuroja, niiden kannattajia ja etnisiä vähemmistöjä, jotka kaikki haluavat panna stopin syrjinnälle.

Toimintaviikkojen tapahtumien järjestämiseen voi hakea myös pientä avustusta. Tapahtumia varten on ladattavissa monenlaista aineistoa.

 

Kansainvälinen päivä rotusyrjinnän poistamiseksi

Maaliskuun 21. päivänä 1960 poliisi avasi tulen ja surmasi 69 ihmistä, jotka osallistuivat apartheidin vastaiseen rauhalliseen mielenosoitukseen Etelä-Afrikassa. YK julisti päivän kansainväliseksi päiväksi rotusyrjinnän poistamiseksi.

Joka vuosi järjestetään Euroopan laajuinen rasisminvastainen toimintaviikko. Ehkä sinäkin kuulut johonkin organisaatioon tai ryhmään, joka voisi olla mukana järjestämässä konserttia tai konferenssia, kirjoittaa päätöksentekijöille tai keksiä jotain muita sopivia toimintatapoja. Ota yhteyttä UNITED-verkostoon, joka voi toimittaa sinulle aineistoa.