Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

onlinemobning – har du været udsat for det?

© fotolia.com - Oscar Espinosa
Mange af os er online en stor del af dagen – bruger sociale medier, sender beskeder, ser tv eller finder oplysninger til skole eller arbejde. Men hvad sker der, hvis du bliver udsat for onlinemobning?

No Hate Speech Movement er en kampagne for at få unge til at kæmpe for menneskerettighederne og imod hadefulde udtalelser på nettet (f.eks. racisme, homofobi og kønsdiskrimination og andre former for cybermobning).

 

Europarådet har taget initiativet for at bruge internettet selv til at bekæmpe onlinemobning. Kampagnen skal gøre unge mere opmærksomme på hadefulde udtalelser og lære dem, hvornår andres menneskerettigheder krænkes, og hjælpe dem med at forsvare deres egne og andre menneskers menneskerettigheder.

 

En rapport fra EU-Agenturet for Grundlæggende Rettigheder viser, at mindretal (herunder romaer, LGBTI-personer og migranter) er de hyppigste mål for alle former for hadforbrydelser, herunder onlinemobning. Misbrugerne udnytter anonymiteten på internettet.

 

Se den officielle kampagnevideo:

 

 

Hvordan kan du hjælpe?

Her er 5 ting, du kan gøre for at støtte kampagnen mod hadefulde udtalelser:

 

  1. Upload meddelelser imod hadefulde udtalelser, billeder, videoklip og andet indhold, du har lavet.

 

  1. Har du oplevet eller selv været udsat for onlinemobning? Anmeld det ved at sende linket til Hate Speech Watch, en platform, der skal kortlægge hadefulde udtalelser på nettet.

 

  1. Læs nohatespeech blog. Her kan du finde kommende arrangementer og se, hvordan du kan være med. Du kan også følge nohatespeech på Facebook eller Twitter.

 

  1. Vær med i underskriftindsamlingen om at gøre den 22. juli til den europæiske mindedag for ofre for hadforbrydelser.

 

  1. Afhold et arrangement for at støtte den europæiske mindedag for ofre for hadforbrydelser den 22. juli 2016 på en skole, i en ungdomsgruppe eller på et offentligt sted for at øge bevidstheden om de hadforbrydelser, der er begået i dit lokalsamfund eller land.

 

Læs mere:

Kortlægning af projekter til bekæmpelse af hadefulde udtalelser på nettet

Offentliggjort: Tir, 10/11/2015 - 10:35


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!