Evropski mladinski portal
Informacije in možnosti za mlade v Evropi.

Pravice LGBTI

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
V številnih državah in družbah je življenje lezbijk, gejev, biseksualcev, transseksualcev in interseksualcev še vedno zelo težko. Ugotovi, kje ti lahko pomagajo.

V nedavni raziskavi Eurobarometra je 46 % anketirancev menilo, da so bili leta 2012 geji, lezbijke in biseksualci diskriminirani in da je napredek od zadnje raziskave leta 2009 le neznaten.

 

To mnenje je podprla tudi raziskava Agencije Evropske unije za temeljne pravice leta 2014, v kateri je 47 % anketirancev potrdilo, da so v zadnjih 12 mesecih osebno doživeli diskriminacijo ali bili nadlegovani zaradi spolne usmerjenosti. Med njimi je največ lezbijk (55 %), mladih v starosti od 18 do 24 let (57 %) in ljudi z nizkimi dohodki (52 %).

 

Ukrepaj!

Spletne vsebine, ki so sovražne proti lezbijkam, gejem, biseksualcem, transseksualcem in interseksualcem ali drugim skupnostim, lahko prijaviš na spletišču Hate Speech Watch. Anketa Oddelka za mladino Sveta Evrope iz leta 2012 je ugotovila, da je homofobni in transfobni sovražni govor med najobičajnejšimi sovražnimi govori.

 

Sorodne povezave

 

Objavljeno: tor, 10/11/2015 - 10:05


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Potrebuješ pomoč ali nasvet?

možnosti Vprašaj nas!