Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Drepturile LGBTI

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Să faci parte din categoria persoanelor LGBTI (lesbiene, homosexuale, bisexuale, transsexuale și intersexuale) este în continuare foarte greu în multe țări și societăți. Află la cine poți apela pentru a primi ajutor.

46 % dintre participanții la un recent sondaj Eurobarometru au declarat că sunt de părere că homosexualii, lesbienele și bisexualii se confruntau cu discriminarea în 2012 și că s-au înregistrat puține îmbunătățiri semnificative față de 2009, când s-a efectuat un alt sondaj pe această temă.

 

Această opinie este susținută și de o anchetă realizată în 2014 de Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE, în cadrul căreia 47 % dintre respondenți au declarat că în ultimele 12 luni au fost ei înșiși discriminați sau hărțuiți din cauza orientării sexuale. Procentele cele mai ridicate s-au înregistrat în rândul lesbienelor (55 %), al tinerilor cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani (57 %) și al persoanelor cu venituri scăzute (52 %).

 

Acționează

Dacă identifici conținuturi on-line ostile la adresa persoanelor LGBTI sau a oricărei alte comunități, le poți semnala pe site-ul Hate Speech Watch. Un studiu efectuat în 2012 de Departamentul pentru tineret al Consiliului Europei a constatat că discursul homofob și transfob se numără printre cele mai comune tipuri de discurs de incitare la ură.

 

Linkuri utile

 

Publicat: M, 10/11/2015 - 10:02


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!