Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

LGBTI-rechten

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen, transseksuelen en interseksuelen (LGBTI) hebben het nog steeds lastig in veel landen en samenlevingen. Ontdek waar je kan aankloppen voor hulp.

Bij een recente Eurobarometer-enquête verklaarde 46% van de respondenten dat holebi's volgens hen in 2012 nog steeds gediscrimineerd worden. Vergeleken met de laatste enquête van 2009 is de situatie nauwelijks verbeterd.

 

Dit wordt bevestigd door een enquête van het EU-bureau voor de grondrechten uit 2014, waarbij 47% van de respondenten zei in de voorbije 12 maanden persoonlijk te zijn gediscrimineerd of lastiggevallen op grond van hun seksuele geaardheid. Dat percentage was het hoogst onder lesbiennes (55%), jongeren van 18 tot 24 jaar (57%) en mensen met een laag inkomen (52%).

 

Actie ondernemen

Zie je op internet haatdragende uitlatingen tegen holebi's of andere gemeenschappen, meld dat dan op de website Hate Speech Watch. Uit een enquête van de afdeling Jeugdzaken van de Raad van Europa in 2012 bleek dat homofobe en transfobe uitingen bijzonder vaak voorkomen.

 

Links

Gepubliceerd: Di, 10/11/2015 - 09:57


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!