Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Δικαιώματα των ΛΟΑΔΜ

© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Οι λεσβίες, οι ομοφυλόφιλοι, οι αμφιφυλόφιλοι, οι διεμφυλικοί και οι μεσοφυλικοί (ΛΟΑΔΜ) εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε πολλές χώρες και κοινωνίες. Μάθετε πού μπορείτε να αποταθείτε για βοήθεια.

Σε πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, το 46% των συμμετεχόντων δήλωσαν ότι θεωρούν πως οι ομοφυλόφιλοι, οι λεσβίες και οι αμφιφυλόφιλοι ήρθαν αντιμέτωποι με διακρίσεις το 2012 και πως ελάχιστη είναι η σημαντική πρόοδος που έχει σημειωθεί σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα του 2009.

 

Αυτό επιβεβαιώνεται και από έρευνα του Οργανισμού της ΕΕ για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα το 2014, στην οποία το 47% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι τους προηγούμενους 12 μήνες είχε πέσει θύμα διακρίσεων ή παρενοχλήσεων λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού. Το ποσοστό αυτό ήταν υψηλότερο για τις λεσβίες (55%), τους νέους ηλικίας 18-24 ετών (57%) και τα άτομα με χαμηλό εισόδημα (52%).

 

Μην μένετε απαθείς

Αν δείτε διαδικτυακό περιεχόμενο γεμάτο μίσος για τους ΛΟΑΔΜ ή οποιεσδήποτε άλλες κοινότητες, μπορείτε να το καταγγείλετε στον ιστότοπο «Hate Speech Watch». Έρευνα του Τμήματος Νεολαίας του Συμβουλίου της Ευρώπης που διεξήχθη το 2012 έδειξε ότι η ομοφοβική και τρανσφοβική ρητορική μίσους είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ρητορικές μίσους. 

 

Σχετικοί σύνδεσμοι

 

Δημοσιεύθηκε: Τρ, 10/11/2015 - 09:38


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!