Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Valitse sosiaalisuus radikalismin sijaan

© fotolia.com - hikrcn
Saamme säännöllisesti kuulla uutisia nuorista, jotka radikalisoituvat kaikkialla maailmassa. EU on osaltaan mukana radikalisoitumisen torjunnassa.

Jos olet nuorisotyöntekijä ja huolissasi radikalisoitumisesta yhteisössäsi, tutustu Radicalisation Awareness Network- tai IMPACT Europe-sivustoon. Kyseessä on EU-rahoitteinen projekti, jossa tutkitaan radikalisoitumista ja vaihdetaan kokemuksia sen torjunnasta.

 

Ei meidän nimissämme!

Ranskassa ja Tanskassa vuoden 2015 alussa tapahtuneiden terroristihyökkäyksien jälkeen EU-komissaari Tibor Navracsics ja EU-maiden opetusministerit sitoutuivat maaliskuussa Pariisissa varmistamaan, että koulutuksessa korostetaan yhteiskunnallisia arvoja. EU on myös rahoittanut useita hankkeita yhteisymmärryksen parantamiseksi,

 

Myös uskonnolliset yhteisöt tekevät oman osuutensa. Esimerkiksi lontoolaisen Active Change Foundationin #NotInMyName-kampanjassa kannustetaan muslimeja tuomitsemaan terrorismi sosiaalisessa mediassa. Kampanja on levinnyt muihinkin maihin.

 

Osallistu ja tunne olevasi mukana

Nuorten radikalisoitumista tukevat usein nettivideot tai heitä lähellä olevat ihmiset. Tätä voidaan ehkäistä osallistamalla nuoria yhteiskuntaan. Äskettäisessä nuorten Eurobarometri-kyselyssä todettiin, että vähintään yhden järjestön (esim. urheiluseura, poliittinen puolue tai ihmisoikeusjärjestö) toimintaan osallistuneiden nuorten määrä oli vuonna 2014 laskenut 49 prosenttiin (56 % vuonna 2013). Suosituimpia järjestöjä ovat urheiluseurat (29 %), nuoriso- tai vapaa-ajan seurat (16 %) ja yhteisöryhmät (11 %).

 

Jos haluat olla enemmän mukana yhteiskunnassa, kokeile vaikka Euroopan nuorisoportaalin toimintaa. Jos haluat tehdä jotain hyvää, voit ilmoittautua vapaaehtoispalveluun ulkomaille eurooppalaisessa vapaaehtoispalveluohjelmassa (EVS). Tai tutustu lukuisiin muihin mahdollisuuksiin kokemuksen keräämiseksi (esim. harjoittelu, stipendit, kilpailut). Jos olet kiinnostunut nuoria koskevasta päätöksenteosta, osallistu jäsenneltyyn vuoropuheluun, jossa voit saada äänesi päättäjien kuuluville.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Julkaistu: Pe, 06/11/2015 - 15:20


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä