Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Η Ευρώπη σου – Διαμονή, εργασία και ταξίδια στην ΕΕ

A picture
© fotolia.com - olly
Αναρωτιέστε ποιες είναι οι διατυπώσεις όταν μετακομίζετε σε άλλη χώρα της ΕΕ και αν πρέπει να εγγραφείτε σε κάποια μητρώα; Μπορείτε να ζητήσετε την καταβολή παροχών; Τι γίνεται αν ακυρωθεί η πτήση σας; Στον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου" θα βρείτε την απάντηση!

Στον ιστότοπο Η Ευρώπη σου θα βρείτε πολλές πληροφορίες και συμβουλές για τη διαμονή, την εργασία και τα ταξίδια στην ΕΕ. Μπορείτε επίσης να κάνετε ερωτήσεις σχετικά με τα δικαιώματά σας στην ΕΕ στην ομάδα ανεξάρτητων νομικών εμπειρογνωμόνων "Η Ευρώπη σου – Συμβουλές", οι οποίοι μπορούν :

  • να σας δώσουν δωρεάν και εξατομικευμένες συμβουλές στη γλώσσα σας, εντός μιας εβδομάδας
  • να σας υποδείξουν ποιας χώρας η νομοθεσία ισχύει για σας
  • να σας εξηγήσουν πώς μπορείτε να ασκήσετε τα ευρωπαϊκά δικαιώματά σας.

 

Διατυπώστε το ερώτημά σας

Έχετε δύο δυνατότητες:

  1. μέσω διαδικτύου, με το δελτίο αίτησης
  2. τηλεφωνικώς, καλώντας την υπηρεσία Europe Direct στον αριθμό 00800 6 7 8 9 10 11 χωρίς χρέωση από οπουδήποτε στην ΕΕ

Προτού υποβάλετε το ερώτημά σας, πρέπει να ελέγξετε ποια είναι τα θέματα στα οποία μπορεί να βοηθήσει ο ιστότοπος "Η Ευρώπη σου".

 

Επιτυχημένα παραδείγματα

Η ομάδα «Η Ευρώπη σου - Συμβουλές» είναι μια πολύγλωσση ομάδα αποτελούμενη από 50 δικηγόρους οι οποίοι διεκπεραιώνουν πάνω από 12.000 ερωτήσεις κάθε χρόνο:

  • "Χάρη στη βοήθειά σας πετύχαμε επιστροφή 429 ευρώ από τον τηλεπικοινωνιακό φορέα του οποίου είμαστε συνδρομητές.’ (Βρετανός υπήκοος στη Γαλλία)
  • "Είμαι ικανοποιημένος από την απάντηση που έλαβα διότι ήταν πλήρως κατανοητή χωρίς υπερβολικά εξειδικευμένη νομική ορολογία". (πολίτης από τη Μασσαλία)
  • ‘Οι συμβουλές σας με βοήθησαν να υποβάλω αίτηση για οικογενειακό επίδομα στην Αυστρία. (Πολωνός υπήκοος που εργάζεται στην Αυστρία)
  • Μια Βρετανίδα υπήκοος θέλει να ταξιδέψει με το σύζυγό της που δεν είναι υπήκοος της ΕΕ σε άλλη χώρα της ΕΕ στην οποία έχει σπίτι, αλλά δεν μπορεί να λάβει βίζα γι' αυτόν. Χάρη στη συμβουλευτική υποστήριξη του "Η Ευρώπη σου - Συμβουλές", ο σύζυγος μπορεί να ταξιδέψει χωρίς περιττές διατυπώσεις.
  • Ένας Αυστριακός με πτυχίο οδοντοτεχνίτη, το οποίο απέκτησε στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε ότι δεν μπορεί να ασκήσει το επάγγελμά του στην Αυστρία. Η ευρωπαϊκή αυτή συμβουλευτική υπηρεσία του έδωσε πληροφορίες για τις απαιτούμενες διατυπώσεις και τα έγγραφα που έπρεπε να προσκομίσει, και τον παρέπεμψε στις αρμόδιες αυστριακές αρχές.

Δημοσιεύθηκε Δευ, 15/04/2013 - 09:53
Τελευταία ενημέρωση Τρ, 14/08/2018 - 15:05Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!