Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Μάθετε τα βασικά σας δικαιώματα

The 30 Articles of Human Rights

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχύουν για όλους, ανεξαρτήτως ιθαγένειας, τόπου διαμονής, φύλου, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, χρώματος, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού, γλώσσας, ή οποιουδήποτε άλλου κριτηρίου.

Τα δικαιώματα αυτά καθορίζονται στην Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και έχουν εγκριθεί πριν από 60 και πλέον χρόνια. Αξίζει να διαβάσετε τη Διακήρυξη. Γνωρίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχετε κάνει το πρώτο βήμα για την προαγωγή και την προάσπισή τους.

 

Η Οικουμενική Διακήρυξη έγινε δεκτή από όλα σχεδόν τα κράτη μέλη. Είναι το έγγραφο που έχει μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, και συγκεκριμένα σε περισσότερες από 380 γλώσσες και διαλέκτους.

 

Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Η Οικουμενική Διακήρυξη εκδόθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 1948, και έκτοτε η ημερομηνία αυτή είναι αφιερωμένη στον εορτασμό της Ημέρας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλον τον κόσμο. Η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα παίζει σημαντικό ρόλο στον συντονισμό των δράσεων για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Διεθνής Αμνηστία υπερασπίζεται άτομα των οποίων έχουν παραβιαστεί τα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Μπορείτε κι εσείς να βοηθήσετε. Ως μέλος της οργάνωσης, θα λαμβάνετε μηνύματα σχετικά με εκστρατείες για τα ανθρώπινα δικαιώματα και δυνατότητες για ανάληψη δράσης. Μπορείτε επίσης να γίνετε εθελοντής, και να υποστηρίξετε τοπικές πρωτοβουλίες. Μάθετε εάν υπάρχει Γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στην περιοχή σας.

Εάν ενδιαφέρεστε να εργαστείτε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η οργάνωση Human Rights Watch προσφέρει ευκαιρίες (μη αμειβόμενης) πρακτικής άσκησης σε πολλά από τα γραφεία της σε όλο τον κόσμο. Δεν έχετε παρά να αναζητήσετε μια θέση που σας ενδιαφέρει και να κάνετε αίτηση.

Δημοσιεύθηκε: Παρ, 12/04/2013 - 12:10


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!