Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Kend din grundlæggende rettigheder

The 30 Articles of Human Rights

Alle har menneskerettigheder, uanset deres nationalitet, bopæl, køn, nationale eller etniske tilhørsforhold, hudfarve, religion, seksuelle orientering, sprog eller andre kriterier.

Rettighederne blev fastlagt i verdenserklæringen om menneskerettighederne, der blev vedtaget for over 60 år siden. Denne erklæring er værd at læse. At kende sine menneskerettigheder er første skridt i retning af at fremme og forsvare dem.

 

Menneskerettighedserklæringen er blevet accepteret af næsten alle lande og er det mest oversatte dokument i verden. Den findes på mere end 380 sprog og dialekter.

 

Menneskerettighedsdagen

Menneskerettighedserklæringen blev vedtaget den 10. december 1948, og siden da har man i hele verden fejret menneskerettighedsdagen på denne dato. FN's højkommissær for menneskerettigheder spiller en vigtig rolle i koordineringen af initiativer på menneskerettighedsdagen.

 

Arbejde for menneskerettigheder

Amnesty International forsvarer personer i hele verden, hvis menneskerettigheder er blevet krænket. Du kan hjælpe ved selv at blive medlem. Som medlem får du e-mails om kampagner for menneskerettigheder og mulighed for at gøre noget. Du kan også blive frivillig og støtte lokale initiativer. Find ud af, om Amnesty International har en afdeling i din region.

Hvis du vil gøre karriere inden for menneskerettigheder, tilbyder Human Rights Watch praktikantophold (de fleste ubetalte) på mange af organisationens kontorer rundt om i verden. Se efter den praktikplads, du synes er mest interessant, og søg.