Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cunoaşteţi-vă drepturile de bază

The 30 Articles of Human Rights

Drepturile omului sunt drepturile tuturor, indiferent de naţionalitate, reşedinţă, sex, origine naţională şi etnică, religie, culoare, orientare sexuală, limbă sau alte criterii.

Ele sunt incluse în Declaraţia universală a drepturilor omului, aprobată în urmă cu peste 60 de ani. Merită să citiţi acest document. Cunoaşterea drepturilor omului este primul pas către promovarea şi apărarea lor.

 

Declaraţia universală a drepturilor omului a fost acceptată de aproape toate statele şi este documentul cel mai tradus din lume, fiind disponibil în peste 380 de limbi şi dialecte.

 

Ziua drepturilor omului

Declaraţia a fost adoptată la 10 decembrie 1948. Pentru a marca acest eveniment, lumea întreagă serbează, în fiecare an, la această dată, Ziua drepturilor omului. Un rol important în coordonarea acţiunilor programate cu această ocazie îl joacă Înaltul comisar ONU pentru drepturile omului.

 

Acţiuni în favoarea drepturilor omului

Amnesty International apără persoane din lumea întreagă ale căror drepturi au fost încălcate. Vă puteţi alătura şi dumneavoastră acestei organizaţii. Ca membru, veţi primi e-mailuri de informare privind oportunităţile de acţiune şi campaniile pe tema drepturilor omului. Ca voluntar, veţi putea sprijini iniţiativele locale. Aflaţi dacă există o filială Amnesty International în regiunea dumneavoastră.

Dacă vă interesează o carieră în domeniul drepturilor omului, Human Rights Watch vă oferă oportunităţi de stagiu (majoritatea neplătite) în multe dintre filialele sale din toată lumea. Căutaţi o ofertă interesantă şi depuneţi-vă candidatura.