Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

På rejse i Europa

Vidste du, at du i op til tre måneder kan rejse rundt i Europa uden et visum? Læs mere om, hvordan du forbereder dig til rejsen!

Siden december 2009 har folk fra Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Montenegro og Serbien kunnet rejse uden visum i EU’s Schengenområde i op til 90 dage inden for en periode på seks måneder. Det samme gælder folk fra Albanien og Bosnien-Hercegoniva siden december 2010.

 

Hvilke dokumenter skal jeg have med på rejsen?

 

For at kunne rejse rundt i de forskellige europæiske lande skal du være i besiddelse af biometrisk pas, bevis på sygeforsikring og penge, der dækker dine rejseudgifter under din rejse.

 

Beløbet kan variere fra land til land. Du kan få information om dette på hjemmesiden for konsulatet eller ambassaden  i det land, som du gerne vil besøge.

 

 

Visum til flere indrejser

 

Hvis du jævnligt rejser til EU, kan du også få et visum med flere indrejser, som er gyldigt i op til et år. Du skal opfylde særlige krav.

 

Hvis du eksempelvis er studerende og deltager i uddannelse, seminarer eller udvekslingsophold, eller hvis du skal deltage i en international sportskonkurrence, så kan du søge om et visum med flere indrejser.