Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Vil du til udlandet og studere?

Få mere at vide om udvekslingsaftaler og optagelseskrav på Vestbalkans universiteter.

Med et semester eller to på et universitet i udlandet kan du lære et nyt sprog, få nye venner fra andre kulturer, og du kan prøve at bo i et andet land.

 

I 2014 blev Albanien, Bosnien-Hercegovina, Montenegro og Serbien delvist optaget i Erasmus+. Lige siden har de fleste universiteter i disse lande oprettet aftaler med partneruniversiteter i EU. Som studerende, praktikant eller akademisk medarbejder betyder dette, at du kan tilbringe et eller to semestre på en videregående uddannelse i udlandet.    

 

Derudover har nogle universiteter bilaterale aftaler med flere videregående uddannelsesinstitutioner udenfor EU. Du skal blot henvende dig til afdelingen for internationalt samarbejde på dit universitet for at finde ud af, hvilke aftaler og uddannelser du kan søge.

 

Andre udvekslingsaftaler henvendt ph.d.-studerende og postdoktorale stipendiater er:

 

- CEEPUS-programmet (Central European Exchange Program for University Studies.) Dette er et program, med fokus på fælles grader og især fælles ph.d.-uddannelser for studerende fra Albanien, Bosnien-Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Makedonien, Moldova, Montenegro, Polen, Pristina/Kosovo, Rumænien, Serbien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet, Ungarn, Østrig. Find det nationale CEEPUS-kontor i dit land.

- Erasmus Vestbalkan (ERAWEB). Dette er et fælles mobilitetsprogram, som bliver udbudt af otte universiteter på Vestbalkan og seks EU-universiteter. Det henvender sig til postdoktorale stipendiater, som gerne vil studere, undervise og forske i læge- og sundhedsvidenskab i udlandet. Du kan få mere information om ansøgningsproceduren her

 

Hvis du er fra et land på Vestbalkan, og du ikke har lyst til at deltage som udvekslingsstuderende, men hellere vil tage en hel uddannelse på et universitet i Europa, skal du kunne fremvise et eksamensbevis fra en videregående uddannelse, før du søger. Hvis du eksempelvis er uddannet fra universitetet i Beograd, kan du blive indskrevet på en kandidatuddannelse eller ph.d.-uddannelse på et universitet i udlandet.

 

Få mere information om, hvordan du får opholdstilladelse som studerende.

Offentliggjort: Tor, 23/06/2016 - 12:21


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!