Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Lentämiselle on vaihtoehtoja

night train
© Flickr - kevin dooley
Etäisyydet ovat Euroopassa lyhyet, joten lentäminen ei aina ole paras ratkaisu. Juna, bussi ja laiva ovat varteenotettavia vaihtoehtoja.

Juna

Junan ikkunasta näkee hyvin maisemia, ja junalla pääsee Euroopassa kätevästi kaupungista toiseen erityisesti lyhyillä matkoilla. Jos matkustat kauemmas, yöjunassa voit yhdistää matkanteon nukkumiseen.

InterRail: Jos haluat käydä samalla matkalla useassa eri maassa, InterRail-lipulla voit säästää rahaa.  Voit matkustaa ympäri Eurooppaa – hyppää vain junaan ja näytä lippuasi.

RailEurope: Suunnittele junamatkasi yli 50 eurooppalaisen junayhtiön tarjonnasta.

Railfaneurope: Portaali Euroopan maiden kansallisten rautatieyhtiöiden verkkosivustoille.

 

Bussi

Bussimatkailussa on monia samoja hyötyjä kuin junissa: näet maisemia ja voit matkustaa yölläkin. Vaikka matkanteko voi olla hidasta, moniin kohteisiin ei välttämättä pääse muuten.

Eurolines: Kaukoreitteihin erikoistuneen bussiyhtiön verkosto yhdistää monet EU-maiden suurkaupungit.Tutustu kohteisiin ja aikatauluihin. 

Busabout: Tämä bussiyhtiö tarjoaa vaihtoehdon heille, jotka kaipaavat vapautta matkustamiseen. Matkasuunnitelmia voi vaihtaa helposti ja joustavasti.

Megabus: Edullisia matkoja kaupungista toiseen Euroopassa.

 

Auto

Vaikket itse omistaisikaan autoa, voit silti matkustaa autolla ympäri Eurooppaa. Kimppakyydit ovat joustava matkustusvaihtoehto – eikä sinun tarvitse välttämättä edes osata ajaa itse. Olitpa sitten kuljettaja tai matkustaja, kyydin jakamalla voit jakaa myös matkakulut ja saada uusia ystäviä.

Carpooling.com: Edullinen ja ympäristöystävällinen tapa matkustaa yli 40:ssä Euroopan maassa.

RoadSharing: Etsi ja tarjoa kimppakyytejä.

Blablacar: Palvelu yhdistää autoilijat ja kyytiä tarvitsevat.

 

Laiva

Laivassa voit yhdistää matkustamisen ja nukkumisen. Se on kätevä matkustusmuoto erityisesti Pohjoismaissa ja Välimerellä.

Ferrylines.com: Vertaile yli 1 800 laivareittiä Euroopassa.

Aferry.com: Yli 1 200 laivareittiä muun muassa Itämeren, Välimeren, Britannian, Ranskan, Espanjan, Irlannin ja Alankomaiden vesillä.

 

Valitsit sitten minkä liikennemuodon tahansa, ota selvää oikeuksistasi matkustajana. Lataa älypuhelimeesi matkustajan oikeuksien sovellus.

 

Julkaistu: Ma, 02/06/2014 - 14:51


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä