Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

Waarom zou je vliegen?

night train
© Flickr - kevin dooley
De meeste bestemmingen in Europa zijn niet ver weg. Soms kun je er op verschillende manieren naar toe: trein, bus en boot zijn een goed alternatief om Europa te verkennen.

Trein

De trein geeft je de kans om van het landschap te genieten, maar is ook een goed alternatief als de bestemming niet al te ver weg ligt. Voor langere reizen kan de slaaptrein een optie zijn.

 

InterRail: goedkoop sporen door heel Europa : als je van plan bent om naar verschillende landen te gaan, kun je geld uitsparen door een InterRailkaart te kopen. Zoek uit welke combinatie het best past bij je reisroute door Europa en neem de trein van je keuze op vertoon van je InterRailkaart.

RailEurope: stel je eigen reisroute samen door te kiezen uit het aanbod van 50 spoorwegmaatschappijen in heel Europa.

Railfaneurope: portaalsite voor de Europese nationale spoorwegmaatschappijen

 

Bus

Bij busreizen kun je, net als bij reizen per spoor, van het landschap genieten en 's nachts reizen. Het gaat wel vaak langzamer, maar het is soms de enige mogelijkheid om op afgelegen plaatsen te komen.

Eurolines: een busmaatschappij voor langeafstandsreizen tussen alle grote Europese steden. Ontdek de bestemmingen en dienstregelingen. 

Busabout: een busdienst die zichzelf als alternatief profileert met een freestyle reisformule met flexibele op- en uitstapmogelijkheden.

Megabus: voordelige formule voor reizen tussen Europese steden.

 

Auto

Ook zonder eigen auto kun je per auto door Europa reizen. Carpoolen is een flexibel alternatief en je hebt niet eens een rijbewijs nodig. De chauffeur en de passagier delen de kosten en maken onderweg kennis met nieuwe mensen.

Carpooling.com: een voordelige en groene manier om door Europa te reizen waarbij je kennis kunt maken met mensen uit 40 landen.

RoadSharing: een site voor autodelen en liften.

Blablacar: een site die chauffeurs van auto's met vrije zitplaatsen in contact brengt met mensen die op zoek zijn naar een rit in Europa.

 

Boot

Het is misschien nog niet bij je opgekomen, maar soms is de boot voor jou de beste keuze, zeker rond de Middellandse Zee en in Scandiavië.

Ferrylines.com: kiezen uit meer dan 1 800 veerdiensten in Europa.

Aferry.com: meer dan 1 200 veerverbindingen in en tussen het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Spanje, Ierland, Nederland, de Middellandse Zee en de rest van Europa.

 

Hoe je ook reist, zorg dat je je rechten als passagier kent. Je kunt ook de gratis app voor je smartphone downloaden.

Gepubliceerd: Ma, 02/06/2014 - 12:42


Tweet Button: 

Gerelateerde links


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!