Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Du behøver ikke at flyve

night train
© Flickr - kevin dooley
Eftersom de fleste europæiske lande ligger tæt på hinanden, kan du nogle gange komme frem på anden vis. Tog, bus og færge er bare nogle af mulighederne, når man skal rejse og udforske Europa.

Tog

Ud over at give dig mulighed for at nyde udsigten er tog et godt valg til rejser i Europa, særligt hvis det er over korte distancer. Hvis du skal længere væk, kan du også tage et nattog og dermed hvile dig og rejse på én og samme tid.

InterRail: din billet til at komme rundt i Europa med toget: hvis du har tænkt dig at besøge flere forskellige lande, kan du spare penge ved at anskaffe en InterRail -billet. Du skal blot finde ud af, hvilke kombinationer, der bedst passer til din rute rundt i Europa, og så hoppe på og af Europas mange tog alene med din InterRail-billet.

RailEurope: skab din egen rejseplan ved at søge blandt 50 forskellige togselskaber i Europa.

Railfaneurope: er en portal til de nationale europæiske jernbaners websteder.

 

Bus

At rejse med bus har nogle af de samme fordele som at køre med tog, som f.eks. muligheden for at nyde udsigten og rejse om natten. Selvom det kan gå langsommere nogle gange, kan det være den eneste mulighed for at komme til et afsidesliggende sted.

Eurolines: busselskabet Eurolines, som betjener længere ruter, forbinder alle Europas større byer. Se de forskellige destinationer og køreplaner. 

Busabout: busselskabet anser sig selv for at være et alternativ med en fri rejseform og et unikt fleksibelt busnetværk, hvor man kan hoppe af og på.

Megabus: lavprisselskab til rejser mellem byer i Europa.

 

Bil

Uanset om du har en bil eller ej, kan du stadig vælge bilen som dit transportmiddel i Europa. Samkørsel er en fleksibel transportform, og du skal ikke en gang kunne køre bil. Du kan som fører eller passager dele udgifterne til rejsen og møde nye mennesker undervejs.

Carpooling.com: en billig og miljøvenlig måde at rejse rundt i Europa på, som forbinder mennesker på tværs af 40 lande.

RoadSharing: bildeling og blafferi.

Blablacar: forbinder bilister, som har et frit sæde, med mennesker, der skal rundt i Europa.

 

Færge

Måske har du aldrig tænkt på det, men en natfærge kan nogle gange være den bedste løsning, særligt hvis du skal rundt ved Middelhavet eller i Skandinavien.

Ferrylines.com: søg blandt 1 800 færgeruter i Europa.

Aferry.com: samler over 1 200 færgeruter i Det Forenede Kongerige, Frankrig, Spanien, Irland, Nederlandene, Middelhavet og resten af Europa.

 

Uanset hvilket transportmiddel du vælger til din tur, så sørg for at kende dine rettigheder som passager. Du kan også downloade en app til din smartphone.

Offentliggjort: Fre, 30/05/2014 - 15:44


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!