Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Slik takler du opphold på vandrerhjem

hostel
© Wasfi Akab - Flickr, CC by 2.0
Finnes det bedre og mer budsjettvennlige måter å reise rundt i verden og å møte andre mennesker på enn å bo på vandrerhjem? Her finner du ut hvordan du gjør oppholdet så behagelig som mulig.

Selv om noen vandrerhjem har private rom eller små sovesaler, må du vanligvis dele bad og toalett med andre – ikke forvent mye privatliv. I motsetning til hoteller er miljøet på vandrerhjem veldig sosialt (spesielt hvis du reiser alene), og du møter mange nye mennesker. Hvis du ikke liker dem, trenger du aldri å se dem igjen etter at du har forlatt vandrerhjemmet. Det er helt opp til deg!

 

Den beste måten å overleve vandrerhjemoppholdet på er å være rolig og avslappet og komme i prat med andre på vandrerhjemmet. Begynn med personalet: De er trolig fra området og kan gi deg de beste tipsene om severdigheter, hvor du bør spise, og utestedene som er verdt et besøk. Blant de andre gjestene på vandrerhjemmet finnes det kanskje noen som har lyst til å bli med på sightseeing, eller som kunne tenke seg å slå følge med deg på fest. Andre kan kanskje gi deg nyttige reisetips, eller dere kan ganske enkelt utveksle erfaring.

 

Her får du i tillegg noen viktige pakketips som sørger for at ting går smertefritt på reisen:

 

  • Ingen liker å ta seg en dusj hvis sluken er full av hår, eller å risikere å få fotsopp. Derfor bør du ta med deg et par sandaler! Du bør selvsagt ikke velge de nye, fancy lærsandalene, men noen billige varianter som ikke tar skade av vann og såpe.
  • Du kan ødelegge ferien hvis du våkner hver eneste time fordi du tror noen stjeler sakene dine (for ikke å snakke om hvis det faktisk skjer), så skaff deg en hengelås til ryggsekken, kofferten eller vesken, eller sikre eiendelene dine ved å feste dem til sengen. Plasser lommeboken, passet, telefonen og andre verdisaker under puten eller i hvert fall nær kroppen.
  • Dine verste sider kommer gjerne frem hvis du holdes våken hele natten av andre som snorker høyt: Det kan være lurt for alle parter om du tar med øreplugger og stenger ute all lyd (PS! Hvis du vet at du snorker, og likevel ønsker å bo på et vandrerhjem, får du mange venner hvis du deler ut øreplugger til romkameratene på sovesalen).
  • Ta med ditt eget håndkle, og laken eller sovepose hvis du har anledning til det. Noen vandrerhjem kan skaffe håndklær og laken, mens andre ikke tilbyr dette eller ikke er så nøye med å vaske dem. Dessuten betaler du som regel ekstra for å låne håndklær og laken.
  • Noen må absolutt slå på alle lys når de kommer hjem fra en vill natt på byen – og det skjer selvsagt når du må opp tidlig neste morgen for å nå et fly. Da kan det være greit å ta på en sovemaske slik at du ikke blir vekket. 

 

Og sist, men ikke minst: Les omtaler for vandrerhjemmet du planlegger å overnatte på. Da slipper du ubehagelige overraskelser!

Publisert: Tor, 19/03/2015 - 11:55


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!