Portalul european pentru tineret
Informaţii şi oportunităţi pentru tinerii din Europa.

Cazare pe termen scurt în Europa

Backpackers
© Flickr - garryknight
V-ați planificat călătoria: bagajele sunt făcute și biletele rezervate. A mai rămas doar cazarea. Iată câteva opțiuni care nu vă golesc buzunarele.

Hosteluri

Dacă sunteți în căutare de cazare ieftină, hostelurile sunt o variantă mai bună decât hotelurile. Iată câteva site-uri utile:

 • European Hostels:  căutați cea mai bună cazare la cele mai mici prețuri din orașul pe care îl vizitați. Pe acest site puteți găsi și sfaturi utile.
 • European Hostel Guide: un ghid care vă oferă informații despre hosteluri din întreaga Europă, cu fotografii și linkuri către site-urile aferente.
 • Hostel World: căutați cele mai bune oferte și faceți rezervări la hosteluri din toată lumea. De asemenea, consultați evaluările altor vizitatori, precum și secțiunea dedicată ghidurilor și sfaturilor de călătorie.
 • Hostels.com: 35 000 de hosteluri vă stau la dispoziție. Nu trebuie decât să alegeți destinația. Nu uitați să aruncați o privire la ghidurile orașelor și pe paginile de călătorie.
 • Hostelling International: hostelurile pentru tineri sunt o bună modalitate de a descoperi o țară fără a cheltui mulți bani. Aveți la dispoziție 4 000 de hosteluri din lumea întreagă.
 • Hostel Bookers: rezervați-vă cazare la un hostel pentru tineri sau la un hotel ieftin din peste 3 500 de destinații din lumea întreagă. Consultați și blogul de călătorie, listele cu surse de inspirație și ghidurile turistice pentru a profita la maxim de vacanță.

 

Camping

Dacă preferați să rămâneți în contact cu natura, campingul e soluția ideală.

 • EuroCampings: informații detaliate despre zonele de camping din Europa. Căutați după țară, regiune, zonă, denumire sau facilități.
 • Interhike: informații pentru iubitorii de camping și hiking. Utilizați harta pentru a găsi locații în regiunea selectată.

 

Închirierea și subînchirierea

Dacă vreți să vă simțiți ca acasă, puteți închiria o cameră sau un apartament întreg sau chiar puteți subînchiria propria locuință pe durata vacanței.

 • Airbnb: de la apartamente la camere și de la căsuțe în copac la bărci locuibile, puteți închiria spațiul potrivit în peste 34 000 de localități din 192 de țări. În același timp, puteți găsi chiriași pentru propria locuință, ceea ce vă va ajuta să suportați costurile de călătorie.

 

Schimbul de locuințe

Dacă aveți un spirit liber, puteți să faceți schimb de locuință cu altcineva pe termen scurt.

 • Belodged.com: comunitate on-line la care puteți adera pentru a căuta cazare gratuită în casele altor membri sau, pur și simplu, pentru a primi sfaturi de călătorie.
 • Hospitality Club:  înscrieți-vă în club pentru a vă face prieteni și pentru a găsi cazare gratuită peste tot în lume.
 • Couchsurfing: găsiți-vă gazde în peste 100 000 de orașe din lumea întreagă, deveniți, la rândul vostru, gazde, primind vizitatori în propria casă sau redescoperiți-vă orașul, participând alături de străini și localnici la evenimentele organizate în regiunea în care locuiți.
 • Knok: călătoriți și stați gratis într-una din cele peste 30 000 de locuințe din 159 de țări. Asigurarea pentru locuință este inclusă.

   

Dacă ați epuizat toate variantele, aveți un zbor dis-de-dimineață, avionul are întârziere sau dacă vă doriți o aventură în plus, ce-ar fi să petreceți noaptea în aeroport? The „Guide to Sleeping in Airports” conține sugestii, un clasament al celor mai bune și al celor mai proaste aeroporturi din punct de vedere al „cazării” și un ghid privind înnoptarea în aeroport.

Publicat: M, 10/06/2014 - 12:59


Tweet Button: 

Linkuri conexe


Info for young people in the western balkans

Ai nevoie de asistență sau consiliere din partea unui expert?

Adresează-ne o întrebare!