Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Εγκατάσταση στο εξωτερικό

Young People
© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Ανεξάρτητα από το αν πηγαίνετε στο εξωτερικό για σπουδές, για εργασία ή για εθελοντισμό, θα χρειαστείτε ένα μέρος για να μείνετε. Μάθετε τι χρειάζεται να κάνετε και πώς να αναζητήσετε κατάλυμα για το διάστημα της διαμονής σας στην άλλη χώρα.

Στον ιστότοπο "Η Ευρώπη σου" θα βρείτε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις σας όταν πηγαίνετε να ζήσετε σε άλλη χώρα. Εάν σπουδάζετε, εργάζεστε ή αναζητάτε εργασία, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε όταν μεταβαίνετε σε άλλη χώρα.

 

Το πού και πώς πρέπει να αναζητήσετε κατάλυμα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη χώρα και την πόλη στην οποία θα μετακομίσετε, γι' αυτό λοιπόν είναι σημαντικό να πάρετε πληροφορίες από τοπικές υπηρεσίες. Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με κάποιον εκπρόσωπο του Eurodesk για περαιτέρω βοήθεια. Όταν διαμένετε στο εξωτερικό, είναι επίσης σημαντικό να επικοινωνήσετε με την τοπική πρεσβεία της χώρας σας, καθότι και εκεί μπορείτε να βρείτε πολύτιμη βοήθεια.

 

Κοινότητες αλλοδαπών

Πιθανότατα δεν είστε ο μόνος αλλοδαπός στη νέα σας πόλη. Υπάρχουν πολλές ομάδες εκπατρισμένων σε όλον τον κόσμο που μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε εργασία, κατάλυμα, έπιπλα ή να σας ενημερώσουν για ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και να σας δώσουν πολλές χρήσιμες συμβουλές.

  • Just Landed: επιλέξτε χώρα και συνδεθείτε με άλλους μετανάστες προκειμένου να μάθετε τι χρειάζεστε για να ζήσετε στο εξωτερικό.
  • Expatriates.com: διαβάστε τις αγγελίες για την πόλη ή την περιοχή σας, ή αναρτήστε την δική σας αγγελία.
  • InterNations: γνωρίστε εκπατρισμένους σε περισσότερες από 390 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Πάρτε συμβουλές και παρευρεθείτε στις μηνιαίες συναντήσεις ή άλλες δραστηριότητες.

 

Μπορείτε ακόμη να βρείτε πολλές άλλες κοινότητες, π.χ. στο Facebook. Απλά επιλέξτε τη χώρα στην οποία σκοπεύετε να μεταβείτε.

Δημοσιεύθηκε: Τρ, 03/06/2014 - 15:18


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!