Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Majoituspalvelut Euroopassa

Backpackers
© Flickr - garryknight
Reitti on selvä, laukut pakattu ja liput varattu – mutta missä aiot yöpyä? Tutustu vinkkeihimme verkkosivustoista, joilla on tietoa edullisista majoituspalveluista.

Retkeilymajat

Retkeilymajat eli nuorisohotellit ovat hyvä vaihtoehto hotelleille, kun etsit edullista yösijaa. Seuraavassa esitellään muutamia suosittuja retkeilymajasivustoja:

 • European Hostels: Eri kaupunkien parhaat ja edullisimmat yöpymispaikat sekä hyödyllisiä neuvoja matkailijoille.
 • European Hostel Guide: Tietoa retkeilymajoista kaikkialla Euroopassa, kuvia ja linkkejä retkeilymajojen omille verkkosivustoille.
 • Hostel World: Hae retkeilymajoja eri puolilta maailmaa ja varaa yöpymisesi parhaaseen hintaan. Lue arvosteluja, reppumatkaajan oppaita ja vinkkejä matkaasi varten.
 • Hostels.com: Yli 35 000 retkeilymajaa, joita voi selailla kohteittain.  Tutustu myös kaupunkioppaisiin ja matkavinkkeihin.
 • Hostelling International: Retkeilymajoissa yöpymällä voi tutustua uusiin maihin erittäin edullisesti. Sivustolla esitellään yli 4 000 retkeilymajaa eri puolilta maailmaa.
 • Hostel Bookers: Voit varata retkeilymajan tai edullisen hotellimajoituksen yli 3 500 kohteesta eri puolilla maailmaa. Tutustu matkablogiin, inspiroiviin vinkkeihin ja kohdeoppaisiin, niin saat matkastasi kaiken irti.

 

Leirintäalueet

Jos pidät luontokohteista, leirintäalueilla yöpyminen on mukava ja edullinen majoitusvaihtoehto.

 • EuroCampings: Yksityiskohtaista tietoa leirintäalueista Euroopassa vaativaankin makuun. Hae tietoa maittain, alueittain, paikkakunnittain tai leirintäalueen nimen tai tarjolla olevien palvelujen perusteella.
 • Interhike: Leirintä- ja retkeilyvinkkejä Euroopan eri maista. Kartan avulla voit hakea leirintäalueita haluamaltasi alueelta.

 

Loma-asuntojen vuokraus ja alivuokraus

Jos yövyt lomalla mieluummin kodinomaisessa ympäristössä, tutustu vuokrattavin asuntoihin tai huoneisiin. Voit myös antaa oman asuntosi vuokralle, kun olet itse matkoilla.

 • Airbnb: Vuokraa asunto, huone tai vaikkapa puumaja tai asuntovene palvelusta, joka kattaa yli 34 000 kaupunkia ja 192 maata. Voit myös antaa oman asuntosi vuokralle, kun olet itse poissa, ja ansaita näin rahaa matkaasi varten.

 

Kodinvaihto

Jos olet avarakatseinen ja valmis ottamaan vastaan vieraita omaan kotiisi, voit vastavuoroisesti asua ilmaiseksi jonkun muun kodissa muutaman päivän ajan.

 • Belodged.com: Verkkoyhteisö, jonka jäsenet voivat vaihtaa asuntoja keskenään. Voit myös vain selailla sivuston käyttäjien vinkkejä mielenkiintoisista matkakohteista.
 • Hospitality Club: Klubin jäsenet tarjoavat ilmaista majoitusta kodeissaan eri puolilla maailmaa.
 • Couchsurfing: Majapaikkoja yli 100 000 kaupungissa eri puolilla maailmaa. Avaa oma kotisi vieraille tai osallistu erilaisiin tapahtumiin omassa kaupungissasi.
 • Knok: Mahdollisuus ilmaiseen majoitukseen yli 30 000 kodissa 159 maassa. Palvelun jäsenyyteen sisältyy myös kodinvaihtovakuutus.

   

Jos suunnitelmasi menevät mönkään, lentosi lähtee varhain aamulla tai lentojesi välinen vaihtoaika on pitkä – tai jos vain etsit seikkailua – mikset yöpyisi lentoasemalla? Guide to Sleeping in Airports -sivustolla on arvosteluja maailman lentoasemista ja niiden yöpymismahdollisuuksista ja vinkkejä yöpymiseen lentoasemilla.

Julkaistu: Ma, 02/06/2014 - 15:08


Tweet Button: 

Linkit


Info for young people in the western balkans

Tarvitsetko apua tai neuvoja?

Ota yhteyttä