Europese Jongeren Site
Informatie en kansen voor jongeren in heel Europa.

In het buitenland gaan wonen

Young People
© iStockphoto.com - clearstockconcepts
Of je nu voor je studie, je werk of voor vrijwilligerswerk naar het buitenland vertrekt, je hebt altijd onderdak nodig. Lees hier wat je kunt doen om tijdelijke woonruimte in het buitenland te vinden.

 

Op Uw Europa vind je alle informatie over je rechten en plichten die je nodig heb wanneer je in een ander land gaat wonen. Als je studeert, werkt of nog een baan zoekt, zijn er een paar dingen die je moet doen wanneer naar een ander land verhuist.

 

Waar en hoe je woonruimte vindt, hangt af van het land en de stad waar je naartoe gaat. Het is dus belangrijk om aan lokale informatie te komen. Neem contact op met een Eurodesk Multiplier voor hulp op de plaats van bestemming. Als je in het buitenland woont, kun je ook contact opnemen met de ambassade van je eigen land. Zij kunnen je soms ook helpen.
 

Expatorganisaties

Waarschijnlijk ben je niet de enige buitenlander in je nieuwe woonplaats. Er zijn over de hele wereld talloze expatorganisaties die je kunnen helpen om aan woonruimte, een baan of meubels te komen, die  evenementen organiseren en je allerlei tips kunnen geven.

  • Just Landed: kies een land en je wordt in contact gebracht met andere expats die je kunnen helpen te vinden wat je nodig hebt.
  • Expatriates.com: bekijk de zoekertjes voor je stad of streek of zet zelf een advertentie.
  • InterNations: kom in contact met expats in meer dan 390 steden in de hele wereld. Ze kunnen je tips geven en je uitnodigen voor hun maandelijkse bijeenkomsten en activiteiten.

Er zijn nog allerlei andere communities, bijvoorbeeld op Facebook. Je vindt ze door te zoeken op de naam van je nieuwe woonplaats.

Gepubliceerd: Vr, 30/05/2014 - 16:40


Tweet Button: 


Info for young people in the western balkans

Deskundige hulp of advies nodig?

Een vraag? Klik hier!