Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Kratkotrajni smještaj u Europi

Backpackers
© Flickr - garryknight
Isplanirali ste put: spakirali ste torbe, rezervirali karte, ali što je sa smještajem? Provjerite različite mogućnosti za povoljan smještaj tijekom putovanja.

Hosteli

Hosteli su dobra zamjena za hotele ako tražite povoljan smještaj. Dalje u tekstu možete vidjeti popis popularnih web-mjesta za hostele:

 • European Hostels: pronađite najbolji i najjeftiniji smještaj u gradu koji posjećujete. Na ovoj stranici također možete pronaći korisne savjete za put.
 • European Hostel Guide: vodič koji pruža informacije o hostelima diljem Europe, s fotografijama i poveznicama na stranice hostelâ.
 • Hostel World: potražite i rezervirajte hostele diljem svijeta te pronađite najbolje ponude. Provjerite i odjeljak s osvrtima na hostele te vodičima i putnim savjetima. 
 • Hostels.com: uz preko 35 000 hostela, sve što trebate učiniti jest odabrati odredište. Ne zaboravite baciti pogled na gradske vodiče i stranice s preporukama putnika.
 • Hostelling International: hosteli za mlade odličan su način za upoznavanje zemlje uz mali trošak. Pretražite više od 4000 hostela za mlade diljem svijeta.
 • Hostel Bookers: rezervirajte smještaj u hostelu za mlade ili u povoljnom hotelu u više od 3500 odredišta diljem svijeta. Provjerite i putničke blogove, popise s idejama za put i vodiče kako bi vam putovanje bilo što bolje.

 

Kampiranje

Ako više volite biti u dodiru s prirodom, kampiranje bi mogla biti ugodna i povoljna mogućnost.

 • EuroCampings: saznajte detaljne informacije o europskim kampovima i kampirajte sa stilom diljem Europe. Pretražite prema zemlji, regiji, mjestu, imenu kampa ili smještaja.
 • Interhike: savjeti za kampiranje i planinarenje u zemljama diljem Europe, pogledajte kartu i pronađite kamp u području koje želite.

 

Najam i podnajam stana

Ako se i na putu želite osjećati kao kod kuće, možete unajmiti sobu ili cijeli stan te čak dati svoj stan u najam.

 • Airbnb: od stana ili sobe do kućice na stablu ili broda, unajmite si smještaj u više od 34 000 gradova i 192 zemlje. Možete iznajmiti i svoj dom dok vas nema i tako možda smanjiti troškove puta.

 

Zamjena kuća

Ako ste otvorena uma i voljni primiti goste, možete i besplatno odsjesti u nečijoj kući tijekom nekoliko dana.

 • Belodged.com: internetska zajednica u koju se možete učlaniti i potražiti besplatan smještaj kod ostalih članova ili samo potražiti savjete za put na sljedeće odredište.
 • Hospitality Club: učlanite se u klub, upoznajte srdačne ljude i nađite besplatan smještaj diljem svijeta.
 • Couchsurfing: pronađite lokalne domaćine kod kojih možete odsjesti u više od 100 000 gradova diljem svijeta, postanite domaćin i otvorite svoja vrata putnicima ili upoznajte svoj grad iznova uz druženje s putnicima i lokalnim stanovnicima na događanjima u svojem području.
 • Knok: putujte i odsjedajte besplatno u više od 30 000 domova u 159 zemalja. Osiguranje uključeno.

   

Ako vam svi planovi propadnu, a imate ranojutarnji let ili dugu stanku između letova, ili jednostavno želite iskusiti malo pustolovniji put, zašto ne biste proveli noć u zračnoj luci? Vodič Guide to Sleeping in Airports nudi osvrte, popis najboljih i najgorih zračnih luka za spavanje te vodič kako provesti noć u zračnoj luci.

 

 

Objavljeno: pet, 30/05/2014 - 12:26


Tweet Button: 

Druge korisne poveznice


Info for young people in the western balkans

Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

Pitajte nas!