Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Кратък престой в Европа

Backpackers
© Flickr - garryknight
Планирали сте пътуването си до най-малката подробност: багажът ви е готов, билетите са резервирани, но как стои въпросът с настаняването? Проверете различни възможности за престой на достъпни цени по време на вашето пътуване.

Хостели

Хостелите са добра алтернатива на хотелите, когато се търси настаняване на достъпна цена. По-долу можете да видите списък на популярни уебсайтове за хостели:

 • European Hostels: търсене на най-добрите и евтини възможности за нощувка в градовете, които посещавате. На този сайт можете да откриете и някои полезни съвети при пътуване.
 • European Hostel Guide: наръчник, предоставящ информация относно хостели в цяла Европа, със снимки и връзки към сайтовете на хостелите.
 • Hostel World: търсете и резервирайте хостели в цял свят, след като откриете най-изгодните цени. Проверете и раздела за отзиви за хостелите, наръчниците за пътешестващите с раница на гръб и съветите относно пътувания.
 • Hostels.com: над 35 000 хостела, от които да избирате — просто посочвате дестинацията си и започвате да търсите. Не забравяйте да погледнете пътеводителите за градовете и специалните страници за пътувания.
 • Hostelling International: младежките хостели са страхотен начин да опознаете дадена страна без много разходи. Търсете сред повече от 4 000 младежки хостела в цял свят.
 • Hostel Bookers: направете резервация в младежки хостел или евтин хотел в повече от 3 500 дестинации по света. Проверете и туристическия блог, списъците с препоръки за пътувания и пътеводителите за вашата дестинация, за да получите съвет как да се насладите максимално на пътуването си.

 

Къмпинг

Ако предпочитате да сте в тесен контакт с природата, къмпингът може да се окаже приятна и достъпна възможност за вас.

 • EuroCampings: получавате подробна информация за европейските къмпинги, така че можете да къмпингувате със стил из цяла Европа. Търсене по страна, регион, място, име на къмпинг или оборудване.
 • Interhike: съвети за къмпингуване и пътуване на стоп в страни в цяла Европа — просто използвайте картата, за да откриете къмпинги в избраната от вас област.

 

Наемане и преотдаване на апартамент

Ако искате да се чувствате като у дома, можете да наемете стая или цял апартамент и дори да преотдадете своя апартамент, докато сте в чужбина.

 • Airbnb: от апартаменти и стаи до дървени къщи и лодки — наемете това, което ви е нужно, в над 34 000 града в 192 държави. Можете също така да отдадете под наем собственото си жилище, докато пътувате, като по този начин можете да намалите разходите си.

 

Размяна на жилища

Ако сте човек без предразсъдъци и желаете да приемете гости в дома си, вие също можете да останете безплатно в жилището на някой друг за няколко дни.

 • Belodged.com: онлайн общност, в която можете да членувате, за да търсите безплатно настаняване в жилището на друг член или просто съвети за следващата си дестинация.
 • Hospitality Club: присъединете се към клуба, за да се срещнете с приятелски настроени хора и да откриете възможности за безплатно настаняване по света.
 • Couchsurfing: открийте домакини, при които можете да останете, в над 100 000 града по света, станете самите вие домакин, като отворите дома си за пътешественици, или просто преоткрийте вашия град, като се срещнете с туристи и местни хора на прояви във вашата област.
 • Knok: пътувайте и отсядайте безплатно в повече от 30 000 жилища в 159 държави. Включена е застраховка на жилището.

   

Ако всички други възможности се провалят, ако полетът ви е много рано сутринта, ако имате дълъг престой или просто искате да добавите нотка на приключение към пътуването си, защо да не прекарате нощта на летището?  Наръчникът за пренощуване на летища включва отзиви, класация на най-добрите и най-лошите за пренощуване летища и наръчник за това как да прекарате нощта на летище.

 

Публикувана на: пет, 30/05/2014 - 10:44


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!