Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Funderar du på att ta ett sabbatsår?

Om du vill resa runt i världen men inte har så mycket pengar kan du testa att jobba på ett ekologiskt jordbruk i Bolivia, vara au pair i Frankrike, ta ett sommarjobb i Australien eller volontärarbeta utomlands.

Om du vill upptäcka nya kulturer, lära dig nya språk och träffa människor från hela världen men inte har några sparpengar, då kan du läsa våra tips på andra sätt att resa.

 

Jobba på resan

 

§  WWOOF – Här kan du som vill jobba med ekologiskt lantbruk hitta en gård där du kan få mat och husrum i utbyte mot att du hjälper till med allt från vinodling till grisuppfödning. För att kunna kontakta värdarna måste du betala en medlemsavgift på 15 brittiska pund.

§  World packers – Erbjud dina kunskaper i videoredigering i utbyte mot mat och husrum i Brasilien. Det är ett exempel på modellen ”kompetens för logi” som utmärker World packers. Du måste betala en avgift när du har fått en plats.

§  Au pair – Hjälp en familj att ta hand om deras barn i utbyte mot husrum och fickpengar. Du behöver inte betala någon avgift.

§  Workaway – Hjälp till några timmar om dagen, till exempel på en hästgård, i utbyte mot mat och husrum. För att kunna kontakta värdarna måste du betala en avgift på 29 euro.

§  Summer Jobs – Hitta säsongsarbete på bland annat läger, nöjesparker, semesteranläggningar, nationalparker och hotell och hos miljöorganisationer.

§  World Nomads Scholarships – Sök stipendier för att resa samtidigt som du lär dig att fotografera, skriva och göra film. Vinnarna får möjlighet att lära sig av folk från branschen. Stipendiet täcker mat och resa under två veckor.

§  Husvakt (house sitting) – En familj som reser utomlands kan behöva någon som tittar till huset, sköter trädgården eller går ut med hunden. Du är kanske den de söker! Att vara husvakt innebär att du bor hemma hos någon gratis i utbyte mot att du ser efter hemmet. Det vinner alla på! Här är några plattformar: NomadorMindmyhouse och Trustedhousesitters.

 

Volontärarbete

§  Europeiska volontärtjänsten är för unga mellan 17 och 30 år som vill jobba som volontärer i allt mellan två veckor och tolv månader i Europa och partnerländerna (från region 1 till 4).

§  EU-frivilliga för humanitärt arbete ger dig möjlighet att jobba som volontär i hela världen inom projekt för humanitärt bistånd i katastrofdrabbade samhällen.

§  Europeiska solidaritetskåren är ett nytt EU-initiativ som skapar möjligheter för unga att jobba som volontär eller arbeta med projekt i hemlandet eller utomlands som gynnar samhället och människor i Europa.

Andra volontärmöjligheter:

§  Youth networks

§  Alliansen för europeiska volontärorganisationer

§  Förbundet för volontärorganisationer

§  Cross-Cultural Solutions

§  GapGuru

§  Global Volunteer Network

§  GreatGapYears

§  Idealist

§  Internationella kulturutbyten för ungdomar

§  Internationella förbundet för volontärprogram

§  Oxfam

§  Oneworld

§  Service Civil International – fredsvolontärer

§  FN:s volontärer

§  Voluntary Worker


 

 

 

    Publicerad: Ons, 20/12/2017 - 10:31


    Tweet Button: 


    Info for young people in the western balkans

    Behöver du hjälp eller råd?

    Fråga oss!