Europski portal za mlade
Informacije i mogućnosti za mlade u Europi

Planirate li godinu pauziranja?

Ako želite proputovati svijet, a nemate novca, pokušajte se zaposliti na poljoprivrednom gospodarstvu za uzgoj ekoloških proizvoda u Boliviji, raditi kao au pair u Francuskoj, pronaći ljetni posao u Australiji ili volontirati u inozemstvu.

Ako želite otkriti nove kulture, naučiti nove jezike i upoznati različite ljude iz cijelog svijeta, a nemate novca, pogledajte  savjete i ideje o drukčijim načinima putovanja u inozemstvo.

 

Putujte radeći

 

§  WWOOF povezuje volontere s poljoprivrednicima koji se bave ekološkim uzgojem i uzgajivačima ekoloških proizvoda iz cijelog svijeta koji vam nude hranu i smještaj za pomoć u proizvodnji vina ili uzgoju svinja. Popisu domaćina može se pristupiti uz članarinu od 15 funti.

§  World packers. Ponudite svoje vještine uređivanja videozapisa u zamjenu za hranu i smještaj u Brazilu. To je primjer sustava „vještine za smještaj” na temelju kojeg funkcionira organizacija World packers. Putnici moraju platiti naknadu nakon potvrde smještaja.

§  Au pair. Pomažite obitelji da brine o svojoj djeci u zamjenu za smještaj i džeparac. Ne morate platiti naknadu.  

§  Workaway. Pomažite nekoliko sati dnevno, na primjer na seoskom gospodarstvu koje uzgaja konje, u zamjenu za hranu i smještaj. Za pristup popisu domaćina morate platiti naknadu od 29 EUR.

§  Summer Jobs je web-mjesto na kojem možete tražiti sezonske poslove u kampovima, zabavnim parkovima, odmaralištima, nacionalnim parkovima, hotelima, organizacijama za zaštitu okoliša i drugim mjestima.

§  Organizacija World Nomads nudi školarine kojima vam omogućuje da putujete i učite o fotografiji, pisanju i kinematografiji. Stipendisti će imati priliku učiti od profesionalnih pripovjedača. Stipendijom su pokriveni troškovi hrane i prijevoza za dvotjedno putovanje.

§  Čuvanje kuće. Kada neka obitelj ode na putovanje u inozemstvo, treba im netko tko će se brinuti o njihovoj imovini, vrtu ili psu. To možete biti vi! Čuvanje kuće uključuje besplatan boravak u nečijoj kući u zamjenu za čuvanje i održavanje njihova doma. To je dobitna kombinacija za sve! Više informacija možete pronaći na sljedećim platformama: NomadorMindmyhouseTrustedhousesitters.

 

Volontiranje

§  Europska volonterska služba dostupna je osobama u dobi od 17 do 30 godina koje u razdoblju od dva tjedna do 12 mjeseci žele volontirati u Europi i partnerskim zemljama (iz regija od 1 do 4).

§  Inicijativa Volonteri za humanitarnu pomoć EU-a omogućuje vam da volontirate u cijelom svijetu u okviru projekata humanitarne pomoći u zajednicama koje su pogođene katastrofama.

§  Europske snage solidarnosti nova su inicijativa Europske unije kojom se mladima omogućuje da u svojim zemljama ili u inozemstvu volontiraju ili rade na projektima od kojih će imati koristi zajednice i građani cijele Europe.

Druge mogućnosti za volontiranje:

§  Mreže mladih

§  Savez europskih organizacija volonterskih službi

§  Udruženje organizacija volonterskih službi

§  Međukulturalna organizacija

§  GapGuru.com

§  Globalna volonterska mreža

§  GreatGapYears

§  Idealist.org

§  Međunarodna razmjena mladih u kulturi

§  Udruženje međunarodnih programa volontiranja

§  OXFAM

§  Oneworld

§  Service Civil International

§  Volonteri Ujedinjenih naroda

§  Voluntary Worker


 

 

    Objavljeno: uto, 19/12/2017 - 15:32


    Tweet Button: 


    Info for young people in the western balkans

    Potrebna vam je stručna pomoć ili savjet?

    Pitajte nas!