Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Προγραμματίζετε έναν χρόνο χωρίς σπουδές;

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στον κόσμο αλλά δεν έχετε τα χρήματα, προσπαθήστε να εργαστείτε σε ένα αγρόκτημα βιολογικών προϊόντων στη Βολιβία ή ως εσωτερικοί άμισθοι βοηθοί (au pair) στη Γαλλία, να αναλάβετε μια καλοκαιρινή δουλειά στην Αυστραλία ή να γίνετε εθελοντές στο εξωτερικό.

Αν θέλετε να ανακαλύψετε νέους πολιτισμούς, να μάθετε ξένες γλώσσες και να συναντήσετε διάφορους ανθρώπους από όλον τον κόσμο, αλλά ο τραπεζικός σας λογαριασμός είναι άδειος, υπάρχουν ορισμένες συμβουλές και ιδέες για εναλλακτικά ταξίδια στο εξωτερικό.

 

Ταξιδέψτε ως εργαζόμενοι

 

§  Η οργάνωση WWOOF συνδέει εθελοντές με καλλιεργητές βιολογικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι προσφέρουν διατροφή και κατάλυμα με αντάλλαγμα την εργασία στο οινοποιείο ή το χοιροστάσιό τους. Αν καταβάλετε 15 λίρες για συνδρομή μέλους θα μπορέσετε να δείτε τον κατάλογο με τις προσφερόμενες θέσεις.

§  World packers. Ανταλλάξτε τις ικανότητές σας στην επεξεργασία βίντεο με διατροφή και κατάλυμα στη Βραζιλία. Αυτό είναι ένα παράδειγμα του μοντέλου «δεξιότητες έναντι καταλύματος» που χαρακτηρίζει την πλατφόρμα World packers. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταβάλουν ένα τέλος όταν επιβεβαιωθεί η τοποθέτησή τους.

§  Au pair. Βοηθήστε μια οικογένεια στη φροντίδα των παιδιών με αντάλλαγμα την παροχή καταλύματος και μια συμβολική αμοιβή. Δεν χρειάζεται να καταβάλετε κανένα ποσό.  

§  Workaway. Εργαστείτε λίγες ώρες την ημέρα, π.χ. σε αγρόκτημα με άλογα, με αντάλλαγμα την παροχή διατροφής και καταλύματος. Για να δείτε τον κατάλογο με τους φορείς υποδοχής πρέπει να καταβάλετε τέλος ύψους 29 ευρώ.

§  Summer Jobs: σ’ αυτόν τον ιστότοπο μπορείτε να βρείτε εποχικές θέσεις εργασίας σε κατασκηνώσεις, πάρκα αναψυχής, θέρετρα, εθνικά πάρκα, ξενοδοχεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις και άλλα.

§  Ο ιστότοπος World Nomads Scholarships σάς δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύετε και ταυτόχρονα να μαθαίνετε την τέχνη της φωτογραφίας, της συγγραφής και του κινηματογράφου. Οι νικητές έχουν την ευκαιρία να μάθουν από επαγγελματίες του είδους. Το πρόγραμμα καλύπτει τη διατροφή και τις δαπάνες ταξιδιού για ταξίδια 2 εβδομάδων.

§  Φύλαξη σπιτιών: όταν μια οικογένεια ταξιδεύει στο εξωτερικό πρέπει κάποιος να αναλάβει τη φροντίδα του σπιτιού, του κήπου ή του σκύλου της. Το άτομο αυτό μπορεί να είστε εσείς! Η φύλαξη του σπιτιού περιλαμβάνει τη δωρεάν διαμονή κάποιου σ’ αυτό, με αντάλλαγμα τη φροντίδα και συντήρησή του. Έτσι υπάρχουν οφέλη για όλους. Ιδού ορισμένες πλατφόρμες: NomadorMindmyhouseTrustedhousesitters.

 

Εθελοντισμός

§  Η Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία  δέχεται άτομα 17-30 ετών που επιθυμούν να εργαστούν ως εθελοντές για διάστημα 2 εβδομάδων έως 12 μηνών στην Ευρώπη και τις  χώρες-εταίρους (από τις περιοχές 1 μέχρι 4).

§  Ο ιστότοπος EU Aid Volunteers σάς προσφέρει τη δυνατότητα να αναπτύξετε εθελοντική δραστηριότητα σε όλον τον κόσμο για έργα ανθρωπιστικής βοήθειας σε κοινότητες που έχουν πληγεί από καταστροφές.

§  Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι η νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία δημιουργεί ευκαιρίες για όσους νέους επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

Άλλες ευκαιρίες εθελοντισμού:

§  Youth Networks

§  Alliance of European Voluntary Service Organisations

§  Association of Voluntary Service Organisations

§  Cross-Cultural Organisation

§  GapGuru.com

§  Global Volunteer Network

§  GreatGapYears

§  Idealist.org

§  International Cultural Youth Exchange

§  International Volunteer Programs Association

§  OXFAM

§  Oneworld

§  Service Civil International

§  United Nations Volunteers

§  Voluntary Worker


 

    Δημοσιεύθηκε: Τρ, 19/12/2017 - 12:09


    Tweet Button: 


    Info for young people in the western balkans

    Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

    Ρωτησε μαΣ!