Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Suunnitteletko välivuotta?

Jos haluaisit matkustella maailmalla, mutta matkakassa ei riitä, miksi et lähtisi töihin bolivialaiselle luomutilalle, au pairiksi Ranskaan, kesätöihin Australiaan tai vapaaehtoiseksi ulkomaille?

Jos sinulla on vain vähän varaa, mutta haluat oppia uusia kieliä ja tutustua uusiin kulttuureihin ja erilaisiin ihmisiin ympäri maailmaa, tutustu seuraaviin vinkkeihin ja ideoihin vaihtoehtoisista tavoista päästä matkustamaan ulkomaille.

 

Matkusta ja työskentele

 

§  WWOOF yhdistää toisiinsa vapaaehtoistyöntekijät sekä ympäri maailmaa toimivat luomuviljelijät, jotka tarjoavat ruuan ja majoituksen vastineeksi avustasi esimerkiksi viininvalmistuksessa tai sikojen hoidossa. Isäntätilojen luetteloon pääsee tutustumaan  maksamalla 15  punnan (n. 17 euroa) suuruisen jäsenmaksun.

§  World packers. Vaihda vaikkapa videoeditointitaitosi ruokaan ja majoitukseen Brasiliassa. World Packersin kautta voi saada majoituksen ja ylläpidon erilaisia työsuorituksia vastaan. World Packers laskuttaa palkkion, kun paikka vahvistetaan.

§  Au pair. Auta perhettä lastenhoidossa vastineeksi majoituksesta ja taskurahasta. Sinun ei tarvitse maksaa mitään välitysmaksuja.  

§  Workaway. Auta muutamia tunteja päivässä esimerkiksi hevostilalla vastineeksi aterioista ja majoituksesta. Isäntäehdokkaiden luetteloon pääsee tutustumaan maksamalla 29 euron suuruisen maksun.

§  Summer Jobs  -sivustolta voit etsiä kausitöitä leireiltä, huvipuistoista, lomakohteista, kansallispuistoista, hotelleista, ympäristöjärjestöistä ja monista muista paikoista.

§  World Nomads Scholarships -stipendin avulla voit matkustaa ja oppia samalla valokuvauksesta, kirjoittamisesta tai elokuvien teosta. Voittajat saavat mahdollisuudet oppia alan ammattilaisilta. Stipendi kattaa kahden viikon matkan matka- ja ateriakulut.

§  Talonvahti. Kun perhe matkustaa ulkomaille, he tarvitsevat jonkun huolehtimaan talosta, puutarhasta tai koirastaan. Sinä voit olla se joku! Talonvahti majoittuu jonkun kotona ilmaiseksi talon- ja kodinhoitamista vastaan. Molemmat osapuolet hyötyvät. Seuraavassa joitakin sivustoja talonvahdiksi haluaville: NomadorMindmyhouseTrustedhousesitters.

 

Vapaaehtoistyö

§  Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu on avoin 17–30-vuotiaille, jotka haluavat tehdä vapaaehtoistyötä 2 viikosta 12 kuukauteen Euroopassa ja kumppanivaltioissa (alueet 1–4).

§  EU Aid Volunteers -toiminnan kautta voit toimia vapaaehtoisena humanitaarisen avun hankkeissa katastrofialueilla ympäri maailmaa.

§  Euroopan solidaarisuusjoukot on Euroopan unionin uusi aloite, jossa nuoret voivat tehdä vapaaehtoistyötä kotimaassaan tai ulkomailla hankkeissa, jotka hyödyttävät yhteisöjä ja ihmisiä ympäri Eurooppaa.

Muita vapaaehtoistyömahdollisuuksia:

§  Youth Networks

§  Alliance of European Voluntary Service Organisations

§  Association of Voluntary Service Organisations

§  Cross-Cultural Organisation

§  GapGuru.com

§  Global Volunteer Network

§  GreatGapYears

§  Idealist.org

§  International Cultural Youth Exchange

§  International Volunteer Programs Association

§  OXFAM

§  Oneworld

§  Service Civil International

§  United Nations Volunteers

§  Voluntary Worker


 

 

    Julkaistu: Ma, 18/12/2017 - 14:54


    Tweet Button: 


    Info for young people in the western balkans

    Tarvitsetko apua tai neuvoja?

    Ota yhteyttä