Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Skaffa dig utlandserfarenhet i Europa?

European Youth Week 2013
© Eurodesk
Det finns en mängd möjligheter i Europa: du kan studera, jobba, vara volontär, praktisera eller åka på andra utbyten. Välj det som passar dig bäst!

I den europeiska ungdomsportalen får du en mängd tips på vad du kan göra om du vill åka utomlands en kortare eller längre tid.

 

Praktisera

En praktikperiod är ett utmärkt sätt att prova på arbetslivet samtidigt som du får praktisk erfarenhet och kunskaper för din framtida karriär. Praktiken kan ingå i din yrkesutbildning, och kan gälla forskning och innovation eller andra områden. Det finns många olika möjligheter.

 

Jobba som volontär

Gör som många andra ungdomar och jobba som volontär – välj det projekt som passar bäst. Du kan jobba som volontär på nätet, i ett arbetsläger eller genom Europeiska volontärtjänsten.

 

Jobba

Ungdomsarbetslösheten i Europa är visserligen hög, men du kan alltid försöka hitta ett jobb utomlands. Du behöver inte flytta för gott. Det finns många korttidsjobb som t.ex. au-pair eller säsongsarbetare. Men glöm inte att ta reda på dina rättigheter på arbetsplatsen innan du åker i väg.

 

Studera

Att studera en period utomlands ger dig inte bara studiemässiga, kulturella och personliga erfarenheter. Det kan också ge en skjuts åt din karriär. Men studierna behöver inte innebära klassrumsundervisning – det finns andra sätt att lära.

 

Utanför Europa

Dina möjligheter upphör inte vid Europas gränser: du kan åka på konstnärsutbyten, praktik, volontärprojekt och ungdomsutbyten i hela världen.

 

Svårt att bestämma dig?

För att spara tid har Eurodesk ställt samman en lista med utbyten med ansökningsdatum de närmaste två månaderna.

 

Du kan också gå in på Eurodesks Facebook- och Twittersidor för att få aktuell information.

Publicerad: Ons, 11/06/2014 - 10:59


Tweet Button: 

Länkar


Info for young people in the western balkans

Behöver du hjälp eller råd?

Fråga oss!