Europeiska Ungdomsportalen
Information och möjligheter för unga i hela Europa.

Att resa i Europa

Planera din resa innan du åker och kolla upp rabattkort, guideböcker och resesajter.

Reseportaler

På webbplatsen Ditt Europa hittar du massor av information för att planera din resa: vilka handlingar du behöver, dina rättigheter som passagerare i EU, vad du får ta med dig på resan, hur du gör med pengar och hur du reser säkert.

 

Visit Europe informerar om tåg-, färje- och flygbolag i Europa. Du kan också läsa om nöjen, kultur och natur, berätta om din resa eller läsa om andras resor.

 

Let's Go är en reseguide av studenter för studenter och innehåller massor med tips från de senaste 53 åren. Du kan bland annat ladda ner gratisappar med förslag på rundturer utanför turiststråken i Europas vackraste städer.

 

Spara pengar på resan

Det kostar förstås att resa, men det finns flera kort som ger dig rabatter.

  • Europeiska ungdomskortet: för dig som är under 30 ger kortet 60 000 olika rabatter. Sök på kartan och se vilka rabatter du kan få på kulturevenemang, affärer, tåg och buss, restauranger och semesterboende.
  • Isic-kortet är ett internationellt studentkort som ger dig rabatter på resor, museer och andra större turistattraktioner runtom i världen. Läs om hur du skaffar dig ett kort och får rabatter på omkring 125 000 platser i nästan 130 länder.

 

Reseguider

Du behöver inte längre gå runt med en tjock guidebok – nu hittar du allt på nätet.

  • BUG backpackers’ guide: om du ska tågluffa får du här tips på transporter, resmål och vandrarhem runtom i Europa.
  • Lonely Planet: välj ett land för att läsa om hur du tar dig dit, hur du tar dig runt och vad som finns att se och göra. Finns också som bok.
  • Rough Guide: här kan du dela dina restips med andra i hela världen.
  • World travel guide: guider till länder och städer med tips på vad som finns att se och göra samt särskild information om skidresor och kryssningar.