Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

What does it mean to be mobile within the European Union?

European Youth Week 2013
© Eurodesk
It’s all about European opportunities: you can choose among study, work, volunteering placements, traineeships or exchanges the one that would suit your situation.

I EU finnes det en rekke muligheter for kort- og langtidsopphold i et annet land, og du finner alle tilbudene her på Den europeiske ungdomsportalen.

 

Trainee-stillinger

En trainee-stilling er en av de beste måtene å gjøre seg kjent med arbeidslivet på samtidig som du får jobberfaring og kunnskaper som kan brukes i en fremtidig karriere. Du kan gjennomføre en trainee-periode som en del av din yrkesrettede utdanning, på et fagområde som vitenskap og innovasjon og på en rekke andre felt som gir deg utallige muligheter.

 

Frivillighetsarbeid

Du kan bli en del av det stadig økende antallet unge som melder seg som frivillige i Europa, ved å velge alternativet som passer best for deg. Du kan gjøre det på Internett, i en arbeidsleir eller til og med som en del av Den europeiske frivillighetstjenesten.

 

Jobb

Selv om arbeidsledigheten blant unge i Europa er høy, kan du likevel se etter en jobb i et annet land. Arbeidsoppholdet i et annet land trenger ikke å være permanent. Det finnes muligheter for korttidsopphold, for eksempel au pair-jobbing eller sesongarbeid i ferier. Uansett hva du velger, er det en fordel å kjenne til jobbrettighetene dine før du går i gang med jobben.

 

Studier

En studieperiode i et annet land er ikke bare en fordel i forhold til utdannelse og kulturelt og personlig påfyll, det gir også din fremtidige karriere en kickstart. De internasjonale studiene dine trenger imidlertid ikke å utføres i et klasserom. Det finnes andre måter å lære på.

 

Utenfor Europa

Mulighetene dine stopper ikke ved grensene til Europa. Du kan reise rundt i hele verden og delta på kunstnerisk utveksling, turnustjeneste, frivillighetsarbeid og utvekslingsprogrammer for unge.

 

Vanskelig å bestemme seg?

Hos Eurodesk finner du en liste over muligheter for europeisk ungdom, som gjør det enklere for å deg å holde oversikten. I løpet av de to neste månedene legger vi inn de relevante tidsfristene.

 

Hvis du foretrekker å bli informert via sosiale medier, kan du også sjekke ut Eurodesks Facebook- og Twitter-sider, som inneholder oppdatert informasjon om mulighetene for europeisk ungdom.

Publisert: Tor, 05/06/2014 - 13:02


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!