Den europeiske ungdomsportalen
Informasjon og muligheter for unge i aldersgruppen 13 til 30.

Reise i Europa

Turen må planlegges før du drar i vei: Se hva som finnes av rabattkort, reiseguider og reiseportaler.

Reiseportaler

Din Europa-nettside inneholder store mengder informasjon som hjelper deg med å planlegge turen: praktiske ting som nødvendige dokumenter, rettighetene dine som passasjer i EU, hva du kan ta med deg på turen, hvordan du håndterer pengerelaterte utfordringer, og hvordan du er trygg på reisen.

 

Med Visit Europe får du hjelp til å finne transportmuligheter i Europa, for eksempel jernbanenettverk og båt- og flyruter. Du kan også utforske de beste fritidsaktivitetene, uansett om du foretrekker fester, kultur eller natur, og dele reiseopplevelsene dine eller lese andres reisehistorier i Europa.

 

Let's Go, en reiseguide skrevet av og for studenter, inneholder til sammen 53 år med nyttig informasjon om hvordan du planlegger turen din. Finn gratis apper med temafotturer til utradisjonelle steder gjennom de flotteste byene i Europa.

 

Reise på budsjett

Det er viktig å holde orden på økonomien når du er på reise, og det finnes heldigvis kort som bidrar til at turen blir rimeligere:

  • European Youth Card: Hvis du er under 30 år, kan du ta en titt på de 60 000 rabattene du kan få ved å bruke dette kortet. Søk i Europa-kartet, og finn rabatter på kulturelle aktiviteter, butikker, transport, restauranter og overnatting.
  • ISIC-kortet: Hvis du er student og bruker dette internasjonalt anerkjente student-ID-kortet, kan du få rabatter på reiser, museer og store turistattraksjoner over hele verden. Finn ut hvor du får tak i kortet, og få tilgang til rabatter på cirka 125 000 steder i nesten 130 land.

 

Reiseguider

Nå for tiden trenger du ikke å bære på en tung bok når du er på reise. Med disse nettversjonene velger du ganske enkelt reiseguiden som passer best for din reise:

  • BUG – ryggsekkturistens reiseguide: Hvis du planlegger å dra på ryggsekkferie, kan det være lurt å finne ut hvilke alternativer du har når det gjelder transport, reisemål og innkvartering i Europa, slik at opplevelsen din som ryggsekkturist er bedre organisert.
  • Lonely Planet: Du kjenner kanskje allerede til den trykte versjonen av denne reiseguiden: Søk på land for å se hvordan du kommer deg dit, hvordan du tar deg frem i landet, og hva du bør se når du kommer dit.
  • Rough Guide: et verdensomspennende fellesskap der du kan dele reiseopplevelsene dine.
  • World travel guide: inneholder reiseguider for land og byer, severdigheter og aktiviteter, og spesifikk informasjon om ski- og cruisedestinasjoner.

Publisert: Tor, 05/06/2014 - 12:51


Tweet Button: 

Relaterte koblinger


Info for young people in the western balkans

Trenger du eksperthjelp eller råd?

Ask us!