Európai Ifjúsági Portál
Információk és lehetőségek az Európában élő fiatalok számára.

Utazás Európában

Indulás előtt tervezd meg jól az utad: nézz utána, milyen kedvezményeket vehetsz igénybe, olvasd el az útikönyveket, és látogass el az utazási tanácsokat, információkat ismertető portálokra.

Utazási portálok

Az Európa Önökért portál rengeteg információval szolgál azok számára, akik külföldi utazást terveznek. Itt utánanézhetsz, milyen dokumentumokat kell beszerezned, milyen jogok illetnek meg utasként az Európai Unióban, mit vihetsz magaddal a poggyászodban, illetve hogy milyen díjakkal és költségekkel kell számolnod. Arról is többet tudhatsz meg, mit érdemes tenned biztonságod megőrzése érdekében.

 

Visit Europe: a webhely segítségével felfedezheted, milyen közlekedési lehetőségek – vasúthálózatok, hajóutak, repülőjáratok – közül választhatsz, ha európai utazásra készülsz. Akkor is érdemes ellátogatnod a portálra, ha a szórakozási és a kulturális rendezvényekről szeretnél tájékozódni, vagy ha a természetjárás vonz, ha meg szeretnéd osztani utazási élményeidet másokkal, vagy ha mások úti beszámolói érdekelnek.

 

Let's Go: a diákok által diákoknak írt útikalauz 53 év tapasztalataira építve szolgál információkkal arról, hogyan tervezd meg az utazásod. A portál ingyenes alkalmazásokat is kínál, tematikus városnéző sétára invitálva az érdeklődőket Európa legszebb városaiba.

 

Világot látni olcsón

A pénz rendkívül fontos szempont az utazás során. Biztosan Te is örömmel élsz azokkal a lehetőségekkel, amelyek révén pénzt spórolhatsz meg. Az alábbiakban ezekről olvashatsz részletesebben:

  • Európai Ifjúsági Kártya: ha még nem töltötted be a 30. életéved, Te is kiválthatod a kártyát, mellyel 60 000 különböző kedvezményt vehetsz igénybe. A honlapon látható Európa-térképre kattintva áttekintheted, milyen kedvezményekre vagy jogosult az üzletekben, a vendéglőkben és a szálláshelyeken, a közlekedés során, valamint kulturális eseményekre szóló jegyek megváltásakor.
  • ISIC kártya: ennek a nemzetközileg elismert diákigazolványnak a birtokában világszerte kedvezményesen válthatsz közlekedési jegyeket, valamint múzeumokba és más turistalátványosságokra szóló belépőket. Nézz utána, hol tudod kiváltani a kártyát, melyet csaknem 130 országban mintegy 125 000 helyszínen lehet igénybe venni.

 

Útikalauzok

Ma már nincs szükség arra, hogy vaskos útikönyvet cipelj magaddal külföldi utadra – mindössze ki kell választanod a Neked leginkább megfelelő online kalauzt:

  • BUG backpackers’ guide: ha hátizsákos utazásra készülsz, érdemes körültekintően megszervezned az utad, és utánanézned az úti céloddal kapcsolatos tudnivalóknak, a közlekedési lehetőségeknek és az ifjúsági szálláshelyeknek.
  • Lonely Planet: biztosan ismered a nyomtatásban megjelent sorozatot. Ha ellátogatsz a honlapra, országonként rákereshetsz arra, hogyan tudsz eljutni az általad kiszemelt helyre, milyen helyi közlekedési lehetőségeket vehetsz ott igénybe, illetve milyen látnivalókat érdemes feltétlenül felkeresned.
  • Rough Guide: csatlakozz Te is ehhez a globális közösséghez, és oszd meg a többiekkel úti élményeidet.
  • World travel guide: a webhelyen ország- és városkalauzok mellett információk olvashatók a látnivalókról és a különböző programlehetőségekről, a síelés és a hajóutak szerelmesei pedig tájékoztatást találnak arról, milyen helyeket érdemes felkeresniük.

Közzétéve: sze., 04/06/2014 - 09:36


Tweet Button: 

Kapcsolódó linkek


Info for young people in the western balkans

Szakértői segítségre vagy tanácsra van szükséged?

Fordulj hozzánk!