Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας
Πληροφορίες και ευκαιρίες για τους νέους όλης της Ευρώπης.

Τι σημαίνει κινητικότητα εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

European Youth Week 2013
© Eurodesk
Σημαίνει ευκαιρίες για όλους τους Ευρωπαίους: μπορείτε να σπουδάσετε, να εργαστείτε, να γίνετε εθελοντής, να κάνετε πρακτική άσκηση ή να συμμετάσχετε σε προγράμματα ανταλλαγών σε άλλες χώρες της Ένωσης.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση σάς δίνει πολλές και ποικίλες δυνατότητες να ζήσετε για σύντομο ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα σε άλλη χώρα. Στην Ευρωπαϊκή Δικτυακή Πύλη της Νεολαίας μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες αυτές τις δυνατότητες.

 

Πρακτική άσκηση

Η πρακτική άσκηση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να  εξοικειωθείτε με τον κόσμο της εργασίας και παράλληλα να αποκτήσετε πρακτική εμπειρία και δεξιότητες για τη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Μπορείτε να κάνετε πρακτική άσκηση ως μέρος της επαγγελματικής σας εκπαίδευσης σε τομείς όπως  η έρευνα και η τεχνολογία καθώς και σε πολλούς άλλους τομείς που μπορούν να σας προσφέρουν πολλές δυνατότητες.

 

Εθελοντισμός

Μπορείτε να γίνετε κι εσείς ένας από τους όλο και περισσότερους νεαρούς εθελοντές στην Ευρώπη, επιλέγοντας τον τομέα που σας ταιριάζει καλύτερα. Μπορείτε να γίνετε εθελοντής μέσω διαδικτύου, σε  κατασκήνωση εργασίας ή στο πλαίσιο της  Ευρωπαϊκής Εθελοντικής Υπηρεσίας.

 

Εργασία

Παρόλο που η  ανεργία των νέων στην Ευρώπη είναι υψηλή, έχετε πάντα τη δυνατότητα να αναζητήσετε εργασία στο εξωτερικό. Η εργασία αυτή δεν είναι απαραίτητο να είναι μόνιμη. Υπάρχουν δυνατότητες βραχυπρόθεσμης απασχόλησης, όπως η εργασία ως εσωτερικός βοηθός σε οικογένεια υποδοχής (au pair) ή η εποχιακή εργασία κατά τη διάρκεια των διακοπών σας. Ό,τι κι αν επιλέξετε, είναι καλό να γνωρίζετε τα εργασιακά σας δικαιώματα προτού ξεκινήσετε.

 

Σπουδές

Οι σπουδές σε άλλη χώρα μπορούν όχι μόνο να σας προσφέρουν  εκπαιδευτικά, πολιτισμικά και προσωπικά οφέλη, αλλά παράλληλα να συμβάλουν καθοριστικά στη μελλοντική σας σταδιοδρομία. Οι σπουδές στο εξωτερικό δεν σημαίνουν όμως απαραίτητα μαθήματα σε αίθουσα διδασκαλίας. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι μάθησης.

 

Εκτός Ευρώπης

Οι ευκαιρίες δεν περιορίζονται στα σύνορα της Ευρώπης. Μπορείτε να ταξιδέψετε σε όλον τον κόσμο συμμετέχοντας σε καλλιτεχνικές ανταλλαγές, προγράμματα μαθητείας, προγράμματα εθελοντισμού και ανταλλαγές νέων.

 

Δεν μπορείτε να αποφασίσετε;

Στο Eurodesk θα βρείτε έναν κατάλογο ευρωπαϊκών δυνατοτήτων με προθεσμίες για τους επόμενους δύο μήνες.

 

Εάν προτιμάτε την ενημέρωση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μπορείτε να επισκεφθείτε τις σελίδες του Eurodesk στο Facebook και στο Twitter, οι οποίες περιέχουν επικαιροποιημένες πληροφορίες σχετικά με ευκαιρίες για τους νέους.

 

Δημοσιεύθηκε: Τετ, 04/06/2014 - 09:06


Tweet Button: 

Σχετικοί σύνδεσμοι


Info for young people in the western balkans

Χρειάζεσαι βοήθεια ή συμβουλή;

Ρωτησε μαΣ!