Euroopan nuorisoportaali
Tietoa nuorille eurooppalaisille

Matkalla Euroopassa

Matkalle lähtöä kannattaa valmistella etukäteen. Tutustu alennuskortteihin, matkaoppaisiin ja erilaisiin matkailusivustoihin.

Matkailusivustot

Sinun Eurooppasi -sivustolla on paljon tietoa matkan suunnittelun tueksi: tietoa matkalla tarvittavista asiakirjoista ja matkustajan oikeuksista EU:ssa, sallituista ja kielletyistä matkatavaroista, rahasta ja maksamisesta sekä turvallisesta matkustamisesta.

 

Visit Europe -sivustolla voi tutustua erilaisiin matkustusmahdollisuuksiin Euroopassa, esimerkiksi rautatieverkkoihin, risteilyihin ja lentoyhtiöihin. Tarjolla on tietoa monenlaisista kiinnostavista kohteista, piditpä sitten yökerhoista, korkeakulttuurista tai luontoretkeilystä. Voit tutustua sivuston käyttäjien omakohtaisiin kokemuksiin ja kertoa omasta matkastasi.

 

Let's Go on opiskelijoiden opiskelijoille tekemä matkaopas, jolla on vankka 53 vuoden historia. Lataa älypuhelimeesi ilmaisia mobiilisovelluksia, joiden avulla saat enemmän irti esimerkiksi kiertokävelyistä mielenkiintoisissa kohteissa Euroopan kauneimmissa kaupungeissa.

 

Matkusta ja säästä

Matkabudjetin suunnittelu on tärkeä osa matkan valmistelua. Muista, että nuoret matkaajat voivat saada monenlaisia etuja seuraavilla korteilla:

  • Eurooppalainen nuorisokortti (EYCA): Alle 30-vuotiaat nuoret voivat saada alennusta yli 60 000 tuotteesta tai palvelusta. Sivuston karttaa klikkaamalla saat tietoa kulttuurikohteiden, kauppojen, joukkoliikennevälineiden, ravintoloiden ja majoituspalvelujen tarjouksista ja alennuksista eri EU-maissa.
  • Kansainvälinen opiskelijakortti (ISIC): Opiskelijat voivat saada kansainvälistä opiskelijakorttia näyttämällä alennusta matkalipuista, museoiden ja monien muiden turistikohteiden pääsylipuista eri puolilla maailmaa. Lue lisää siitä, miten voit hankkia kortin ja saada alennusta noin 125 000 kohteessa lähes 130 maassa.

 

Matkaoppaat

Matkailijan ei enää tarvitse kantaa mukanaan painavia kirjoja. Netissä on tarjolla on monenlaisia oppaita, joista on helppo poimia parhaat vinkit omiin tarpeisiin.

  • BUG – the Backpackers’ Utimate Guide: Jos suunnittelet reppumatkaa, tutustu tämän oppaan vinkkeihin matkustamisesta, matkakohteista ja edullisesta majoituksesta eri puolilla Eurooppaa.
  • Lonely Planet: Suositun kirjasarjan verkkosivuilla voit hakea tietoa matkustamisesta ja kiinnostavista vierailukohteista eri maissa.
  • Rough Guide: Jaa matkakokemuksesi maailmanlaajuisessa verkkoyhteisössä.
  • World Travel Guide: Maa- ja kaupunkioppaissa on tietoa erilaisista nähtävyyksistä ja aktiviteeteista sekä erityiskohteista, kuten hiihtokeskuksista ja risteilyistä.