Европейски младежки портал
Информация и възможности за млади хора в Европа

Пътуване в Европа

Преди да заминете, трябва да планирате пътуването си: проверете какви карти за отстъпки има, пътеводители и туристически портали

Туристически портали

Уебсайтът „Вашата Европа“ ви предоставя подробна информация, за да започнете да планирате пътуването си: практическа информация за нужните документи, правата ви на пътник в Европейския съюз, какво можете да вземете със себе си, как да действате по парични въпроси и как да пътувате в безопасност.

 

Посетете Европа ви помага да откриете  възможностите за транспорт в Европа — като железопътни мрежи, възможности за пътуване с кораби и самолети. Можете да потърсите и най-добрите развлечения, независимо дали предпочитате партита, култура или природа, и да споделите препоръките си или да прочетете за преживяванията на други туристи в Европа.

 

Let's Go — пътеводител, написан изцяло от студенти за студенти, в който е събрана информация от 53 години насам за това как да планирате пътуванията си. Вижте безплатните приложения със съвети за тематични обиколки по неизвестни на широката публика места в най-красивите европейски градове.

 

Пътуване и икономии

Бюджетът е много важна част от всяко пътуване, затова ще ви бъде приятно да научите, че има карти, които правят пътуването ви по-достъпно:

  • Европейска младежка карта: ако сте на възраст под 30 години, вижте 60 000 отстъпки, които тази карта може да ви предложи. Потърсете на картата на Европа и открийте намаления за културни дейности, магазини, транспорт, хранене и настаняване.
  • Международна студентска лична карта:  ако сте студент, тази международно призната студентска лична карта може да ви осигури отстъпки за пътувания, музеи и важни туристически обекти по света. Проверете къде можете да получите картата си, за да имате достъп до намаления в около 125 000 обекта в близо 130 държави.

 

Пътеводители

В днешно време не е нужно да носите тежки книги по време на пътуването си; просто трябва да изберете най-подходящата за вашето пътуване от достъпните онлайн версии на пътеводителите:

  • BUG backpackers’ guide: ако планирате да пътувате с раница на гръб, може да искате да проверите средствата за транспорт, дестинациите и хостелите в Европа, за да организирате по-добре пътуването си.
  • Lonely Planet: Може би вече познавате печатната версия: търсете по страни, за да видите как да стигнете до дестинацията си, как да се придвижвате там и кои места да посетите.
  • Rough Guide:  световна общност, където можете да споделите преживяванията си на пътешественик.
  • World travel guide: включва пътеводители за страни и градове, забележителности, които да посетите, и неща, които да направите, както и специална информация за ски дестинации и дестинации за пътувания с круизни кораби.

Публикувана на: пет, 30/05/2014 - 11:22


Tweet Button: 

Връзки по темата


Info for young people in the western balkans

Нуждаете се от експертна помощ или съвет?

Задайте въпрос!