Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Sæt i gang med bevægelsesugen MOVE!

© iStockphoto.com - sjlocke
© iStockphoto.com - sjlocke
Sport og fysisk aktivitet kan forbedre din livskvalitet – det giver dig mere styrke og energi, hjælper dig med bedre at klare stres og giver dig en bedre søvn. Kom i gang med MOVE-ugen!

Den europæiske uge for sport og fysisk aktivitet er en årligt tilbagevendende kampagneuge på europæisk plan, der fremmer sport og fysisk aktivitet og den positive effekt, det har på Europas samfund.

I 2012 samlede den første MOVE-uge nogensinde privatpersoner, organisationer og byer fra hele Europa i en stor hyldest til sport og fysisk aktivitet under mottoet 100 millioner flere europæere skal være aktive inden for sport og fysisk aktivitet.

 

Hvad går det ud på?

I løbet af ugen arrangerer de deltagende organisationer eller byer aktiviteter, der skal samle borgere til at deltage i sportsarrangementer eller andre fysiske aktiviteter: klubber, der præsenterer deres sportsgren, walkathons, løb, dans og gymnastikarrangementer – enhver populær aktivitet, der kan samle folk.

Organisationerne England Basketball og Foundation 4 Life arrangerede begivenheden Fantastic Basketball Festival i London, som alle mellem 13 og 25 år kunne deltage i. Arrangementet bød på en tre-mod-tre basketturnering, en smagsprøve på sporten og en All Stars-finale.

Sportsklubben Vlasta Syslová i Benesov i Tjekkiet arrangerede en eftermiddag med udendørstræning på fitnessmaskiner, stavgang og foredrag om, hvor nødvendigt det er at bevæge sig.

Det er frem for alt vigtig at have det sjovt, når man skal fremme sport og fysisk aktivitet og samle lokalsamfundet om en fælles aktivitet.

 

Deltag i MOVE-ugen

MOVE-ugen er åben for folk i alle aldre fra hele Europa. Din organisation, din by, eller dit lokalområde får gavn af at deltage i MOVE-ugen i meget længere tid end bare selve ugen. I kan forvente:

  • et mere sammenknyttet lokalsamfund
  • god reklame for din sportsorganisation og by, som viser, at I er fysisk aktive og bekymrer jer om sundhed
  • større synlighed af, hvad din organisation eller by kan byde på med hensyn til sport
  • øget bevidsthed om fordelene ved sport og fysisk aktivitet
  • fremvisning af din sportsorganisations og bys gode sociale og fysiske kapital
  • bedre nationale og internationale netværk og relationer
  • aktiv promovering af din sportsorganisation, institution eller by over for lokale borgere og den bredere internationale offentlighed.

Offentliggjort: Tir, 23/04/2013 - 19:18


Tweet Button: 

Links


Info for young people in the western balkans

Har du brug for hjælp rådgivning fra en ekspert?

Spørg os!