Den Europæiske Ungdomsportal
Information og muligheder for unge i hele Europa.

Praktikmuligheder

© iStockphoto.com - skynesher
© iStockphoto.com - skynesher
Praktikophold er nok den bedste måde, du kan blive fortrolig med arbejdsmarkedet på. Samtidig får du praktisk erfaring og færdigheder, du kan bruge senere.

Som praktikant for du mulighed for i en periode på mellem 3 måneder og et år at lære mere. Det sker normalt efter din uddannelse er afsluttet, men inden du får dit første job. I nogle tilfælde skal du dog gennemføre et praktikophold for at afslutte din uddannelse.

Her får du lejlighed til at bruge den viden, du har fået under din uddannelse, på en rigtig arbejdsplads. Alle praktikophold skal sætte dig i kontakt med et erhverv, en industri eller et karriereområde med et klart fokus og et specifikt projekt, du skal afslutte. Dine opgaver og det forventede udbytte skal fastlægges i en skriftlig praktikaftale.

 

Det er dog ikke alle praktikophold, der følger disse retningslinjer. Derfor har Det Europæiske Ungdomsforum [internal link] udarbejdet et charter for gode praktik- og lærlingeophold. Dette dokument søger at opstille retlige kvalitetskriterier for praktikophold og opfordrer udbyderne til at overholde kvalitetsnormer.

 

Hvad enten det er hjemme eller i udlandet, i internationale organisationer, offentlige institutioner eller private virksomheder, er der masser af praktikophold både i og uden for Europa. Eurodesk indeholder en opdateret liste over muligheder for praktikophold.

 

Er du igang med en erhvervsuddannelse kan du også komme i praktik i udlandet med PIU-ordningen, der giver tilskud til flytte- og boligudgifter. Det er Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB), der står for udbetalingen.